Zo vind je de beste koffie hotspots

We kennen het allemaal, je bent op een nieuwe plek en je verlangt naar een heerlijk bakkie dampende koffie. Zeker in het buitenland kan het behoorlijk lastig zijn deze te vinden. De kwaliteit van koffie is daar namelijk nogal wisselend. Toch zijn er goede manieren om de beste koffiehotspots te vinden, wij leggen ze je uit!

Techniek voorop

Om de beste hotspots te vinden heb je tegenwoordig maar één ding nodig; Een goede smartphone. Of dit nu een gloednieuwe Samsung, de iPhone XR Refurbished of de iPhone 11 refurbished is; dat maakt niet uit! Op iedere smartphone zit tegenwoordig wel diverse kaarten, de één wel beter dan de ander. Google Maps is ideaal om hotspots te vinden, daar kun je in de zoekbalk namelijk gewoon ‘coffee’ intikken en dan komen er vanzelf al hits naar voren.

Het nadeel van Google Maps is dan weer wel dat je hier vaak data voor nodig hebt, iets wat niet altijd beschikbaar is in het buitenland. Daarvoor zijn dan ook weer alternatieven zoals Maps.me. Een echte aanrader voor zeer up-to-date offline kaarten. De zoekfuncties zijn niet zo uitgebreid als op Google Maps, maar een combi van deze twee is ideaal.

Vraag de local

In bijna ieder straatbeeld vind je ze tegenwoordig, de mensen met de koffiebekers. Dit is dan ook dé tip van vandaag, schroom niet om mensen te vragen waar je goede koffie haalt. Je komt namelijk pas echt op de geheime plekjes door de locals. Deze houden zij natuurlijk het liefste voor zichzelf, maar wanneer je ze vraagt zullen ze ongetwijfeld niet te beroerd zijn jou op weg te helpen. Een gezamenlijke passie is natuurlijk altijd iets om te delen.

Doe als de local

Naast dat je de local kunt vragen naar leuke plekjes en hotspots, kun je ook vragen wat de plaatselijke koffiegewoontes zijn. Een cappuccino na twaalven is in Italië een no-go, maar voor deze tijd; Neem die! Betere cappuccino’s dan daar ga je niet vinden. Maar ben je in Amerika beland? Daar hebben ze weer hele andere koffiegewoontes. Wellicht niet wat jouw voorkeur heeft, maar probeer het toch!

Kortom, op de eerste dag kun je de beste koffiehotspots vinden met je telefoon maar stap daarna ook zeker over op de offline variant. Vraag en kijk rond, met deze combinatie kom jij op de geheime plekjes terecht!

Het bericht Zo vind je de beste koffie hotspots verscheen eerst op Koffiegek.nl.