Ontdek de tradities uit China en Japan

Thee vindt zijn oorsprong in China, de theetraditie in China is zo’n 2000 jaar oud. Je vindt hier dan ook talloze tradities waarvan één van de bekendste theeceremonies de Gong Fu Cha ceremonie is. In tegenstelling tot de Japanse theeceremonie is in de Gong Fu Cha ceremonie de thee belangrijker dan de presentatie. De essentie is dat de smaak en het aroma van de thee optimaal naar voren komt en de ziel rust en tevredenheid krijgt bij het maken en drinken van de thee. Wil jij kennismaken met de bijzondere smaken uit China? Proef onze limited editions: Green Jungle Tiger, Black Snake Oolong of Golden Monkey.

Kom volledig tot rust met Japanse thee
Theedrinken in Japan is een serieuze zaak. Deze ceremonie wordt Chaji genoemd en duurt minimaal vier uur. Chaji vindt altijd plaats in een theehuis en is verbonden aan veel regels. Het drinken van thee gebeurt in volledige stilte met minimale bewegingen, het resultaat is volledige ontspanning en bewustwording. Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Geniet van een stukje Japan met deze Japanse theeën.

Slow coffee zetmethoden uit Japan
Japan lijkt voorloper van de slow coffee zetmethoden met de merken Hario en Kalita. Zowel Hario als Kalita hebben een rijk assortiment met stijlvolle, kwalitatieve producten zoals waterketels, koffieweegschalen, drippers en glazen kannen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor jouw ultieme slow-koffie-ritueel. Ga jij aan de slag met slow coffee? Probeer dan de wat lichtere roasts, bijvoorbeeld de Finca el Flamingo, de Kabyiniro of de Vito.

China als specialty koffieland

China is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als koffieland, maar koffie uit China is wel degelijk in opkomst. De regio Yunnan heeft de perfecte omstandigheden heeft om specialty koffie te verbouwen. De Yunnan Emperor China is daar een goed voorbeeld van. Deze keizerlijke koffie van de Yirong Farm uit Yunnan heeft fruitige tonen van een frisse appel, het friszoete van bramen. Daarnaast is een “zoete laag” van bruine suiker te herkennen in de afdronk. Het aroma is aangenaam en toegankelijk. Als snelfilterkoffie is de koffie mild zoet met lichte bitters. Gezet als espresso wordt vooral het frisfruitige benadrukt. Dat maakt deze koffie lekker en toegankelijk voor iedereen. Niet alleen is de smaak van de koffie het benoemen waard, dat is de oorsprong ook. Yirong Yunnan komt van de Yirong plantage. Deze plantage is in 1987 opgericht en wordt gerund door een moeder-dochter duo. Wat deze plantage zo bijzonder maakt, is dat de focus ligt op het beschermen van het ecosysteem en iets teruggeven aan de gemeenschap. Een groot deel van de opbrengsten daaraan wordt hieraan gespendeerd.

Het bericht Ontdek de tradities uit China en Japan verscheen eerst op Theegek.nl.