Zo bouw je jouw ideale theeplekje

Je bent een liefhebber van thee of je bent het niet. Als jij dagelijks geniet van jouw kopje thee, dan mag je hier best een fijne plek voor inrichten. Zie het als een fijn leeshoekje of een moment om jezelf even te pauzeren met een flinke kop thee. Wat heb je allemaal nodig om hier een comfortabele plek van te maken en hoe kun je ervoor zorgen dat deze plek (en gespendeerde tijd) heilig wordt? We geven je graag een paar goede suggesties om de ideale theeplek te realiseren.

Plek om te zitten
Als eerste is het belangrijk om een comfortabele zitplek te maken. Dit doe je vooral door een grote fauteuil of een fijne bank in huis te halen waar je heerlijk in weg kunt zakken. Kies vooral iets waar je een paar uur in kunt zitten zonder last te krijgen van je rug of nek, dus een stoel die een goede rugsteun heeft. Maak het af met wat gezellige sierkussens en wellicht een fleecedeken of plaid waaronder je warm blijft. Tot slot kun je nog een bijzettafeltje uitkiezen om je kop thee op te zetten en wellicht je boek af en toe op weg te leggen.

Kleed het aan
Je moet de ruimte een beetje aankleden. Zo kun je best wat leuks op dat bijzettafeltje zetten om de sfeer te bevorderen. Denk aan een paar kleine plantjes van plantje.nl of een mooie vaas met wat droogbloemen. Je kunt ook een grotere plant naast de fauteuil zetten, zoals een bijzondere monstera. Daarnaast zal een kleurrijk vloerkleed vast niet misstaan en kun je nog wel wat andere passende decoraties uitkiezen die deze plek nog nét iets specialer maken. Zo kleed je het plekje echt helemaal aan en kun je hier met veel plezier je theetje opdrinken.

De omgeving
Niet alleen aan de plek zelf moet je wat aandacht schenken, maar ook aan de omgeving waar je deze plek maakt. Zo is het wel zo fijn als je voldoende licht hebt om bijvoorbeeld lekker te kunnen lezen. Je kunt je plek dus zodanig installeren dat je dicht bij een raam zit voor goed daglicht. In de avonden kun je er dan een stalamp bijzetten, welke je goed op je boek of tijdschrift kunt schijnen. Als je dicht bij het raam zit kan het gebeuren dat hier ook veel kou voorbijkomt, dus een elektrische deken of verwarmd zitje komt dan goed van pas. Alles voor het comfort!

Het bericht Zo bouw je jouw ideale theeplekje verscheen eerst op Theegek.nl.