Grote deal met Albert Heijn voor LocalTea

Goed nieuws voor theeliefhebbers, theegekken en theesommeliers die graag een lokaal product drinken. LocalTea, dat op Nederlandse bodem duurzame Thee verbouwt, bereikt een nieuwe mijlpaal: een assortiment van drie groene theevarianten (citrus, gember en kamille) en één zwarte thee variant (chai) is vanaf nu te koop in 800 Albert Heijn filialen. Inmiddels is de theeplantage van LocalTea de grootste in West-Europa. De afgelopen jaren haalde LocalTea een aantal significante investeringen op en bouwde gestaag het aantal verkooppunten op, waaronder Jumbo, Plus, Boon, Dekamarkt, Sligro en Crisp, in Nederland en Delhaize, Jumbo en Carrefour in Belgie. Nu voegt LocalTea ook Albert Heijn aan dit rijtje toe. Dit is een belangrijke stap voor de duurzame thee start-up want nu kan heel Nederland lokale Nederlandse thee proeven.

Het gaat hierbij om een assortiment van drie groene theevarianten (citrus, gember en kamille) en één zwarte thee variant (chai). Albert Heijn is het laatste grote afzetkanaal in de retail die LocalTea nog aan haar lijst met afnemers moest toevoegen. Jumbo, Plus, Boon, Dekamarkt, Sligro en Crisp, in Nederland en Delhaize, Jumbo en Carrefour in België gingen de AH voor. LocalTea spreekt dan ook van een belangrijke stap voor het bedrijf, “want nu kan heel Nederland lokale Nederlandse thee proeven.”

LocalTea is naar eigen zeggen inmiddels uitgegroeid tot de grootste theeplantage in West-Europa, doordat de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd in de productie. Het bedrijf benadrukt dat de Nederlandse thee duurzaam is. Zo werkt het bedrijf onder meer voor de teelt in de kas met een gesloten watersysteem, waardoor er geen water verloren en dus veel water wordt bespaard in vergelijking met buitenplantages in Afrika of Zuid-Amerika. Ook is de transportafstand naar de supermarkten en consument beperkt, hetgeen CO2 bespaart.

“Onze keten is extreem kort en daardoor kunnen we veel duurzamere thee aanbieden. Bovendien maken we thee met grote stukjes theeblad gemaakt van de bovenste theebladeren waar alle smaak in zit. Deze melangeren we in Zundert met veel passie tot heerlijke blends van losse thee kwaliteit.” aldus Wouter Eckelmans, general manager bij LocalTea, in een verklaring.

Bron: Foodbusiness.nl

Het bericht Grote deal met Albert Heijn voor LocalTea verscheen eerst op Theegek.nl.