Goede redenen om meer thee te drinken

Thee is natuurlijk een supergeliefd drankje. Het is dan ook iets wat je door de dag heen kunt drinken. Zo kun je een kopje thee nemen bij het ontbijt, maar is het ook niet gek om ’s avonds nog een kop te nemen. Dat thee zo geliefd is, is helemaal niet gek. Het heeft namelijk meerdere voordelen om dit vaker te gaan drinken. Waarom je meer thee zou moeten drinken? Wij zetten wat goede redenen op een rij!

Het is hydraterend

Een van de beste redenen om meer thee te drinken, is omdat het hydraterend is. Je kent vast de richtlijn wel dat je minstens 1,5 liter water per dag moet drinken. Als jij hier moeite mee hebt omdat je water misschien wat saai vindt, is thee de ultieme oplossing. Door een paar koppen thee per dag te drinken, kom je al een eind. Bovendien is het zo dat het drinken van thee niet zo snel zal vervelen, aangezien er natuurlijk talloze smaken zijn waar je uit kunt kiezen. Wil je nieuwe smaken proberen? Online kun je hiernaar op zoek gaan. Er zijn genoeg aanbieders van thee waar jij iets kunt bestellen. Om te bepalen waar, is online reviews lezen handig.

Geen calorieën

Een ander mooi voordeel van het drinken van thee is dat het 0 calorieën bevat. Je hoeft door thee te drinken dus absoluut geen schuldgevoel te hebben, want je bent juist goed bezig! Zeker in vergelijking met het drinken van bijvoorbeeld frisdrank maak je met thee een goede keuze. Je kunt het eigenlijk onbeperkt drinken, want als je er geen suiker of honing in doet bevat het geen calorieën.

Antioxidanten

Waarom je meer thee zou moeten drinken? Omdat het vol zit met antioxidanten. En dit is goed, want deze antioxidanten kunnen jouw lichaam erbij helpen om schadelijke stoffen te verwijderen. Het zorgt ervoor dat je afweersysteem versterkt wordt en dat veroudering meer kan worden tegengegaan.

Goed voor je huid

Een andere reden om meer thee te drinken, is omdat het goed voor de huid is. Thee is in staat om je huid van binnenuit te reinigen, waardoor jouw huid er mooier uit kan komen te zien. Als je een onrustige huid hebt, is dit dus zeker iets waar je profijt van kunt hebben. Voornamelijk groene thee of kamille thee is hiervoor geschikt.

Er zijn nog meer redenen om vaker voor een kop thee te kiezen, maar deze hierboven kun je in ieder geval onthouden. Als je thee lekker vindt, kan het dus zeker geen kwaad om dit vaker te drinken. Wil je online nieuwe theesoorten bestellen? Dille en Kamille is dan de moeite waard om te bekijken.

Het bericht Goede redenen om meer thee te drinken verscheen eerst op Theegek.nl.