Je winter doorkomen zonder loopneus

Het is bijna zover. De winter is in opkomst en het wordt steeds kouder. We weten allemaal dat het oplopen van de griep of verkoudheid dan ook niet geheel onwaarschijnlijk is. Het is daarom belangrijk om je weerstand op peil te houden. Niet roken, gezond eten, goed slapen, minder stressen en het matige van alcoholische dranken helpen hierbij. Er zijn verschillende adviezen die hiervoor worden gegeven, één hiervan is het advies gezonde frisdrank. Hoe gezonder je frisdrank, hoe beter het voor je is. Ben je benieuwd hoe je verder de winter door kunt komen zonder loopneus? Lees dan verder!

Vitamines

Dit komt niet geheel als een verrassing, maar het zorgen voor de inname van de juiste vitamines is belangrijk voor het voorkomen van een verkoudheid. Het eten van groenten en fruit zorgt er dan ook voor dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt. Vooral vitamine C en D dragen bij aan het op peil houden van het immuunsysteem. Heb je ondanks het eten van voldoende groenten en fruit toch een vitaminetekort? Dan is het aan te raden om extra vitamines in te nemen.

Ga naar buiten en kom in beweging

Je kiest er misschien liever voor om lekker warm binnen te zitten, maar het is echt aan te raden om lekker naar buiten te gaan. Iedere dag even naar buiten voor het halen van een frisse neus, draagt bij aan een goed immuunsysteem. Let er wel op dat je je warm aankleed als het buiten koud is. Doe je dit niet? Dan moet je lichaam harder werken om het warm te krijgen, waardoor niet alle energie naar het voorkomen van de verkoudheid kan gaan. Af en toe rust nemen is natuurlijk goed, maar continu stil zitten is daarentegen minder goed voor je. Probeer daarom minstens een half uur in beweging te komen. Win-winsituatie als je de beweging combineert met naar buiten gaan.

Toch verkouden?

Er zijn meer tips tegen verkoudheid om ziekte te voorkomen. Maar zoals al eerder gezegd, is het oplopen van een verkoudheid of griep niet geheel onwaarschijnlijk. Ondanks dat je er alles aan probeert te doen, kan je namelijk toch besmet raken. Voorkom dan dat je anderen aansteekt, neem even rust en blijf doorgaan met de tips. Helaas is het niet mogelijk om sneller van je verkoudheid af te zijn. Gemiddeld duurt een verkoudheid tussen de twee en drie dagen. Wil je de verkoudheid toch iets verlichten? Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals het nemen van een warme douche, die je hierbij helpen.

Het bericht Je winter doorkomen zonder loopneus verscheen eerst op Theegek.nl.