5 tips om thee langdurig te bewaren

Van thee is algemeen bekend dat het lang houdbaar is. Maar ja, het blijft een natuurproduct waarvan de houdbaarheidsdatum niet oneindig is. En voor de smaak, en je gezondheid, is het het beste om de thee op een juiste manier te bewaren. Met deze 5 tips ga je al een heel eind komen.

1. Zoek een goede opslagplek

Deze tip is vooral bedoeld voor mensen die een bedrijf hebben. Dit kan een horecagelegenheid zijn, maar ook een wat groter kantoor. En wat te denken van mensen die vrijwilliger zijn bij een sportclub?

Het is belangrijk om een goede en droge plek te hebben waar je de thee kunt opslaan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een inboedel opslag. Helemaal als je in zee gaat met een gespecialiseerd bedrijf, kan je zo op een veilige en juiste manier je theeboxen bewaren. Ook voor bijvoorbeeld theeservies dat je (bijna) nooit gebruikt en waar je zuinig op bent, is opslagruimte een goede oplossing.

Of je nu op het platteland woont of in de grote stad, er is altijd voldoende opslagruimte te vinden. Dat komt door de grote vraag en de relatief gunstige huurprijs van boxen. Stel dat je op zoek bent naar opslagruimte in Rotterdam, dan ga je een groot aanbod zien.

2. Houd het droog, koel en donker

Thee kan je het beste bewaren op een plek met een lage luchtvochtigheid. Dat kan dus een eerder genoemde opslagbox zijn, maar ook een kelder is een optie. Zorg er alleen wel voor dat deze droog is. Verder mag de bewaarplek niet te warm zijn en mag er niet te veel licht zijn. Hoe donkerder de ruimte is, hoe beter dit voor je thee is.

3. Houd geuren buiten

Onthoud goed dat thee de geur van de omgeving overneemt. Daarom is het niet slim om thee te bewaren in een kast waar geurende specerijen liggen. En een plekje naast de koffie is ook niet zo handig.

Daarnaast moet thee luchtdicht bewaard worden. Vooral voor theeblikken is dit van belang. Zorg dat deze goed zijn afgesloten.

4. Kijk naar het soort thee

Het zal je misschien verbazen, maar voor het bewaren van groene thee gelden andere regels dan voor het bewaren van andere soorten. Groene thee kan je het kortst bewaren. Dit gaat na ongeveer een half jaar toch echt anders smaken. Zwarte thee kan je wel twee jaar goed houden. Kruidenthee en witte thee zitten daar tussenin.

5. Gok

Niet in de zin van gokken, maar je neus gebruiken. Thee heeft een aroma. Als je nauwelijks iets ruikt, heeft de thee zijn beste tijd gehad, en kan je deze beter niet meer drinken.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om thee te bewaren. Voor sommigen zal het beter zijn om voor een opslagbox te kiezen. Ander geven wellicht de voorkeur aan een kelder. Welke jij kiest, maakt niet zoveel uit. Als het maar een keuze in het belang van de thee is.

Het bericht 5 tips om thee langdurig te bewaren verscheen eerst op Theegek.nl.