Proef de smaak van thee uit Indonesië

Dit najaar neemt onze partner Simon Lévelt haar klanten mee op ontdekkingstocht door Indonesië. Het land staat vooral bekend om zijn volle, zwarte theeën en kruidige koffies, maar er is zoveel meer te ontdekken. Maak kennis met de smaakvariëteiten uit dit omvangrijke land die je precies geven wat jij zoekt in het herfstseizoen.

Door het tropische klimaat en vulkanische grond is Indonesië zeer geschikt voor het telen van thee en koffie. Dit omvangrijke land is met duizenden eilanden ‘s werelds grootste eilandstaat. Indonesië staat bekend om zijn grote diversiteit in flora en fauna én culinaire smaken. De veelzijdigheid in de gebieden proef je terug in de koffie en thee. Kom meer te weten over dit kleurrijke land en verwarm jezelf dit najaar aan de heerlijke kruidige smaakvariaties uit Indonesië.

Wist je dat…
Laten we beginnen met wat feitjes. Hoe goed is jouw Indonesië-kennis?

• Indonesië telt ongeveer 17.500 eilanden.
• Slechts 5% daarvan wordt bewoond.
• De meest gebruikte specerijen in de Indonesische keuken zijn: laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), kentjoer, koenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh (citroengras).
• Indonesië heeft een tropisch klimaat en temperatuur van gemiddels zo’n 30 graden is het hele jaar ongeveer gelijk.
• Kenmerkend voor Indonesië zijn de vele vulkanen en bergen, waardoor er op sommige eilanden enorme hoogteverschillen voorkomen.
• Gemiddeld valt er 1500 tot 2500 millimeter regen per jaar in Indonesië.
• De hoofdstad van Indonesië is Jakarta.

Thee uit Indonesië
Indonesië staat het meest bekend om zijn volle, donkere zwarte theesoorten, hoewel er ook in kleinere hoeveelheden mooi Oolongs en groene theeën vandaan komen. In tegenstelling tot plantages in andere landen, waarmee we vaak handelsrelaties hebben die tot wel 30 jaar teruggaan, kopen we pas sinds één jaar onze Indonesische thee in bij de Bukit Sari Organic Tea Plantation. De plantage ligt in West-Java en produceert sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw prachtige theeën. Sinds 2007 is de Bukit Sari theeplantage officieel biologisch gecertificeerd. In ons assortiment vind je heerlijke theeën van de Bukit Sari plantage.

Bukit Sari Premium FOP
Ontdek de Bukit Sari Premium FOP: een prijswinnende zwarte thee met een milde, volle en lichtzoete smaak. Proef tonen van honing en rozijnen in deze mooie biologische thee.

Bukit Sari Imperial Black
Nog een prachtige thee van de Bukit Sari Organic Tea Plantation is de Bukit Sari Imperial Black. Door de complexheid van deze zwarte thee kun je bij elke opschenking andere smaaktonen ontdekken. Van friszoete vijgen, rozijnen en zoethout tot bloemig rozenblad. Zowel de Bukit Sari Premium FOP als de Imperial Black lenen zich uitstekend om te bereiden op de traditionele Chinese Gong Fu Cha methode.

Bekijk de Indonesische theeën en koffies in de webwinkel van Simon Lévelt >

Het bericht Proef de smaak van thee uit Indonesië verscheen eerst op Theegek.nl.