Zo kun je zelf gemakkelijk ijsthee maken

Een kan met ijsthee kan heerlijk verfrissend zijn. Maar wist jij dat je ijsthee heel simpel zelf kunt maken? Je kunt hier eindeloos mee variëren en ingrediënten toevoegen dat je zelf lekker vindt. Bovendien kun je kiezen voor lichte of donkere ijsthee of ongezoete of zoete ijsthee. Ben je benieuwd hoe jij heel gemakkelijk zelf aan de slag kunt gaan met het maken van ijsthee? Lees dan snel verder, want wij leggen het je uit in dit artikel.

Hoe begin je met het maken van ijsthee?

Voordat je jouw favoriete ingrediënten aan je ijsthee kunt toevoegen, is het goed om de basis van het maken van ijsthee goed te kennen. Wat je in ieder geval nodig hebt? Een hittebestendige kan, twee theezakjes, ijsblokjes en een schijfje citroen. Verhit vier kopjes kokend water en giet dit over de twee theezakjes in de hittebestendige kan. Laat dit een aantal minuten goed intrekken en verwijder daarna de theezakjes. Daarna kun je wat suiker toevoegen om wat extra smaak toe te voegen. Hierna is het aan jou om ijsblokjes door de thee te roeren, net zolang tot deze zijn gesmolten. Neem hiervoor ongeveer zes ijsblokjes. Tenslotte kan je een schijfje citroen toevoegen voor nog wat extra smaak. Zet de kan in de koelkast en de basis is gedaan!

Dit is slechts de basis, dit kun je helemaal naar jouw eigen wensen invullen met jouw favoriete ingrediënten. Hieronder zetten wij nog een voorbeeld op een rijtje van een kan lekkere ijsthee die je eens zou kunnen uitproberen.

IJsthee met vers fruit

Ben jij dol op lekkere smaakjes? Dan zou het een goede optie kunnen zijn om lekker veel schijfjes vers fruit aan de ijsthee toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat schijfjes vers fruit zoals perzik, aardbei, ananas, kiwi of sinaasappel. Je kunt dit helemaal zelf bepalen. Laat dit fruit minimaal een paar uur in de thee weken. Op deze manier krijg je een heerlijke mix van ijsthee en vers fruit. Dat wordt hoe dan ook genieten!

Wil je af en toe kunnen afwisselen met verschillende soorten fruit? Dan kan je ervoor kiezen om een fruitmand online te kopen. Hierdoor heb je altijd vers fruit tot je beschikking, waardoor je de lekkerste soorten ijsthee kunt maken.

Het maken van ijsthee is helemaal niet zo moeilijk, het is eigenlijk zo gebeurd. Nadat je de ingrediënten hebt toegevoegd, is het alleen een kwestie van de kan even een tijdje in de koelkast laten staan. Vooral als je vers fruit hebt toegevoegd aan jouw kan, is het goed om dit wel een paar uur te laten intrekken. Op deze manier wordt de smaak van de ijsthee sterker.

Bij het maken van ijsthee kun je eindeloos variëren, waardoor je steeds nieuwe opties kunt proberen. Het is niet alleen leuk om te maken, maar natuurlijk ook nog eens ontzettend lekker. Een kan ijsthee is heerlijk verfrissend en bovendien ook perfect voor bij het eten. Als jij een liefhebber bent van ijsthee, is het dus zeker de moeite waard om dit zelf eens uit te proberen!

Het bericht Zo kun je zelf gemakkelijk ijsthee maken verscheen eerst op Theegek.nl.