De duurzame verborgen gezondheidsvoordelen van thee

Thee is een van de oudste dranken die de mens kent. Thee werd ontdekt in China rond 2700 voor Christus. De Chinezen dronken thee lang voordat ze hun geschiedenis schreven. Ze zouden thee drinken om gezond te blijven en langer te leven. Hedendaags weten we dat thee veel gezondheidsvoordelen bevat en ook nog eens een duurzame voedingsbron is.

1. Antioxidanten 

Antioxidanten beschermen onze lichaamscellen tegen schade die kunnen worden veroorzaakt door vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die schade aan ons lichaam kunnen toebrengen. Ons lichaam produceert op natuurlijke wijze vrije radicalen, maar soms bevat onze voeding niet genoeg antioxidanten om dit schadelijke effect tegen te gaan. Antioxidanten zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, noten, zaden, volle granen, bonen, peulvruchten en thee. Zwarte thee is een populaire drank over de hele wereld. Het is een rijke bron van antioxidanten, tannines genaamd. Tannines helpen bij de bestrijding van hartaandoeningen, diabetes en obesitas. Ze helpen ook het slechte cholesterol te verlagen en het goede cholesterol te verhogen. Blijf gezond zonder medicijnen en andere niet duurzame middelen en drink gewoonweg thee. Voor de echte thee liefhebber gaat het hierbij niet alleen om de juiste thee maar ook om het juist smakende water. Kraanwater is namelijk niet altijd en overal even smakelijk en goed voor de theebeleving. Een waterfilter kan is hiervoor de oplossing en voorziet je van puur water wat een onvergetelijk smakend kopje thee zal opleveren zonder dat je gebruik maakt van flessenwater uit een milieubelastende plastic fles. 

2. Kankerpreventie 

Thee bevat veel heilzame verbindingen, waaronder polyfenolen, flavonoïden, catechinen, cafeïne, tannines, saponinen, alkaloïde en mineralen. Van thee is bekend dat het antioxidanten bevat die kankercellen helpen bestrijden. Kankerpreventie is een van de belangrijkste redenen waarom mensen thee drinken. Van groene thee is specifiek aangetoond dat het kanker voorkomt. Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry toonde aan dat polyfenolen uit groene thee de vorming van darmtumoren bij muizen remt. Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer toonde aan dat zwarte thee het risico op borstkanker kan verminderen. Niets is minder duurzaam dan je kwaaltjes moeten remmen met medicijnen of een bezoek aan het ziekenhuis. Wellicht dat thee jouw natuurlijke en duurzame reddingsmiddel mag worden.

3. Gewichtsverlies 

Groene thee helpt gewichtsverlies te stimuleren door het energieniveau te verhogen en tegelijkertijd de eetlust te onderdrukken. Een studie toonde aan dat deelnemers die elke dag vier kopjes groene thee dronken, het metabolisme met 4,9 procent wisten te verhogen. Het dagelijks drinken van groene thee kan ook de vetverbranding verhogen door het buikvet te verminderen. Oolong-thee is een soort groene thee die afkomstig is van de bladeren van Camellia sinensis-bomen die in China worden gekweekt. Het bevat minder cafeïne dan zwarte thee, maar meer antioxidanten dan groene thee. Oolong-thee kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te verbeteren. Studies tonen aan dat oolong thee helpt om een ​​gezond gewicht te behouden. Van kruidenthee is bekend dat het de stofwisseling stimuleert en sneller vet verbrandt. Ze bevatten antioxidanten die ontstekingen helpen verminderen en de spijsvertering verbeteren. Groene thee is een van de beste kruiden om af te vallen. Andere populaire keuzes zijn pepermunt, kamille, citroenmelisse, hibiscus, rozenbottel, rooibos en paardenbloem. Dit in combinatie met een waterfilter voor thuis leidt tot een smakelijk, warm, gezond en duurzaam drankje. Voorkom hard werken in de sportschool, zet de ongezonde dranken aan de kant en drink puur natuur ofwel thee. 

4. Gezondheid van het hart

Van thee is bekend dat het helpt het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te verlagen. Thee bevat antioxidanten, polyfenolen genaamd, die kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Van polyfenolen wordt aangenomen dat ze oxidatie van LDL-cholesterol moleculen voorkomen en zo hun ophoping in slagaderwanden voorkomen. Ze remmen ook de bloedplaatjesaggregatie en verminderen het risico op stolselvorming. Kruidenthee kan de bloeddruk verlagen en hypertensie helpen voorkomen. Dit komt door hun vermogen om de spieren van de slagaders en aders te ontspannen. Kamille, groene thee en gember zijn enkele van de beste kruiden voor het verlagen van de bloeddruk. Kortom, thee is een drank die al eeuwenlang over de hele wereld wordt gedronken. Thee bevat veel heilzame verbindingen die onze algehele gezondheid helpen verbeteren.

Het bericht De duurzame verborgen gezondheidsvoordelen van thee verscheen eerst op Theegek.nl.