Hier moet je op letten bij het kiezen van een rouwboeket

Het overlijden van een naaste of dierbare is altijd een harde klap. Het maakt ook niet uit of het onverwachts was of niet. Het nieuws van overlijden is altijd lastig. Hoe dichter je bij deze persoon stond, hoe lastiger het is. Tegelijkertijd komt er ook veel op je af. Want naast alle emoties moeten er ook alvast knopen worden doorgehakt. De uitvaart is in grote lijnen al geregeld door de naaste familie. Maar zelf wil je ook nog iets bijdragen aan het laatste afscheid. Bijvoorbeeld in de vorm van een rouwboeket. Maar hoe gaat dit boeket er precies uit zien? Waar moet je op letten bij het kiezen van een rouwboeket?

Lees de kaart goed door

Rouwboeket laten bezorgen? Dan is het wel prettig als je ook denkt aan de wensen die specifiek zijn weergegeven op de rouwkaart. Het komt dikwijls voor dat hier een klein berichtje staat over de wensen van de overledene en de familie. Denk aan een tekstje als: ‘ze was dol op rode rozen’. Dan is het prettig als je hier ook daadwerkelijk rekening mee houdt als je de bloemen gaat bestellen.

Soms staat er een andere boodschap verscholen in de tekst. Bijvoorbeeld de vraag om allemaal in kleurrijke kleding te verschijnen omdat de overledene een hekel had aan de doorsnee kleuren die op een begrafenis worden gedragen. Dit kun je ook meenemen in jouw keuze voor het rouwboeket. Geen statige bloemen, maar een kleurrijke bos. Precies zoals hij of zij het gewild zou hebben.

Duik goed in jouw herinneringen

Staan er geen specifieke wensen in de kaart weergegeven? Dan kan je hier een geheel eigen invulling aan geven. Eigenlijk zijn er ook geen echte regels verbonden aan een rouwboeket. Je kunt dit echt geheel naar eigen wens en naar die van de overledene laten samenstellen. Natuurlijk is het mogelijk om voor een standaard rouwboeket te kiezen, maar het is nog beter om voor bloemen te kiezen met een persoonlijke betekenis.

Duik diep in jouw eigen herinneringen aan de overledene. Waar denk je dan aan? Wat typeert zijn of haar karakter? Welke bloemen gaf je altijd op verjaardagen of als je op bezoek kwam? Welke bloemen kreeg jij dikwijls? Zijn er bloemen of kleuren die jullie band goed weergeven? Dan is het mooi om juist voor die bloemen in het rouwboeket te kiezen. Zo maak je het een stuk persoonlijker voor een mooi, laatste afscheid.

Laat het boeket op de juiste dag bezorgen

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar gaat nog vaak mis. Lees daarom de kaart goed door en schrijf de juiste datum op. Dit is zeker wanneer je online een rouwboeket gaat bestellen erg belangrijk. Zo kan de bloemist ervoor zorgen dat de bloemen juist op de dag van het afscheid op hun mooist zijn. Zorg er in elk geval voor dat het rouwboeket één dag voor de uitvaart al op de plaats van de bestemming komt. Dan weet je zeker dat deze er op tijd zal zijn.

Het bericht Hier moet je op letten bij het kiezen van een rouwboeket verscheen eerst op Beleef.nl.