Bang op de mountainbike?

Als je op een doorsnee dag in het weekend het bos in gaat, dan zal het je niet ontgaan zijn: mountainbiken is hot! Veel mensen hebben de afgelopen jaren naast hun racefiets een mountainbike gekocht om daarmee de onverharde paden op te kunnen. Er gaat een wereld voor je open als je met je mountainbike de bossen in je omgeving gaat verkennen.

Het rijden op onverharde paden heeft daarnaast echter ook een keerzijde. Je zult vaker vallen en moeten wennen aan de techniek van rijden over grindpaden, door los zand of over een mountainbike singletrack.

Vallen hoort er bij en zal bij de ene persoon zorgen dat de techniek sneller onder de knie gekregen wordt maar bij een ander zal dit er voor zorgen dat je banger op je fiets zit. Angst is een slechte raadgever en helemaal bij het mountainbiken zal dit je het plezier ontnemen.

Als je bang op de mountainbike op een bocht of zandbak afrijdt, dan zul je verkrampen en kun je er donder op zeggen dat je juist gaat vallen. Zonde natuurlijk! Met een klein beetje meer techniek kun je heel veel meer plezier bleven in het bos.

Starters mountainbike clinic

Een uitkomst om de mountainbike basis techniek onder de knie te krijgen is een mountainbike clinic. Mountainbike trainers geven 1-op-1 startersclinics aan mensen die bang zijn op de fiets of bijvoorbeeld al een keer gevallen zijn. Samen ga je het bos in en kijk je stap voor stap welke onderdelen moeilijk voor je zijn of wat je spannend vindt. Waarschijnlijk ga je na een paar eenvoudige oefeningen al een stuk zelfverzekerder op pad.

Zit jij dus gespannen op de mtb en wil je het plezier terug vinden? Neem dan contact op met een mountainbike trainer om eens samen op pad te gaan. Je krijgt er geen spijt van!

Het bericht Bang op de mountainbike? verscheen eerst op Beleef.nl.