Theedrinken wordt nog leuker met bedrukte mokken

Wist je dat – na water – thee de meest gedronken drank ter wereld is? Er zijn gemiddeld 1500 verschillende soorten thee. Door de ruime keuze aan thee soorten, zit er voor iedereen wel een smaak bij. In veel landen is het drinken van thee een belangrijk onderdeel van de dag. Vaak wordt thee zetten en het samen drinken gekoppeld aan gastvrijheid. Met een warme kop thee kan je even volledig ontspannen. Om deze momenten nog specialer te maken, kan je kopjes en mokken bedrukken. In dit blog vertellen we je meer over het drinken van thee en het laten bedrukken van mokken.

De leukste feitjes over jouw kopje thee

Een leuk feitje om mee te beginnen is dat alle thee voortkomt uit dezelfde plant. We hebben het hier over de theeplant Camellia sinensis. Oorspronkelijk komt deze plant uit Zuidoost-Azië. Voor het produceren van thee worden alleen de blaadjes van de plant gebruikt. Of je nou zwarte, groene, witte of oolong thee hebt; alle soorten thee komen van dezelfde blaadjes.

Nederlanders zijn gek op thee en het heeft dan ook een vaste plek in ons dagelijks leven. Nederlanders drinken per persoon 100 liter thee per jaar. Dit zijn al gauw drie koppen thee per dag. Zwarte, groene, witte en oolong thee behoren tot de meest populaire thee, maar we zien tegenwoordig ook dat er steeds meer kruidenthee wordt gedronken.

Het drinken van thee zorgt voor positieve gezondheidseffecten. Er wordt zelfs beweerd dat we er mogelijk langer door leven. Om deze reden wordt er geadviseerd om drie koppen groene of zwarte thee per dag te drinken. Eén van deze positieve effecten is het verkleinen van de kans op een beroerte. Bij het drinken van drie koppen groene thee wordt je bloeddruk verlaagt en waarschijnlijk
ook het LDL-cholesterol. Ook bij het drinken van vijf koppen zwarte thee wordt je bloeddruk verlaagd. Daarnaast krijg je door het drinken van thee je dagelijkse hoeveelheid vocht binnen.

In deze coronatijd zien we dat veel collega’s, vrienden en familieleden het bewuste koffie- en theemomentje online voortzetten. Samen koffie en thee drinken wordt gemist en op deze manier kan dit gezamenlijke moment toch in stand worden gehouden.

Koppen en mokken naar wens

Er zijn tal van kopjes en mokken. Laat een naam, logo of tekst op kopjes en mokken bedrukken. Een bedrukte mok is een leuk en origineel cadeau. Of je nou een kopje thee of koffie drinkt; een warme drank uit een gepersonaliseerde kop of mok zorgt voor de ultieme beleving. Hoe leuk is het om als werkgever mokken met naam als cadeau aan je personeel te geven? Werknemers zullen je zeer dankbaar zijn en zich meer verbonden voelen met het bedrijf. Daarnaast zal de naamsbekendheid van het bedrijf vergroot worden met bedrukte koppen en mokken.

Ook andere populaire producten zoals pennen bedrukken is mogelijk. We zien namelijk vaak dat bedrukte mokken gevuld worden met kleine presentjes, zoals pennen, kantoorartikelen of bijvoorbeeld wat lekkers. Op deze manier verras jij je relaties of medewerkers niet met één, maar met meerdere geschenken.

Het bericht Theedrinken wordt nog leuker met bedrukte mokken verscheen eerst op Theegek.nl.