Dé handigste tech tips voor fietsen in het buitenland

We stappen natuurlijk allemaal op de fiets omdat we het leuk vinden, maar ergens zit er natuurlijk ook altijd wel een stukje prestatiedrang achter. We willen iedere keer of sneller, verder of hoger. Dit bijhouden is dan ook ontzettend leuk. Wanneer we in Nederland rijden met onze eigen databundel dan gebruiken we natuurlijk de bekende apps zoals Strava. Hier worden al onze prestaties eenvoudig bijgehouden en kun je tot je hartslag aan toe teruglezen hoe je hebt gepresteerd.

Maar hoe doe je dit als je besluit je fiets mee te nemen op vakantie? Je wilt ten eerste niet verdwalen en ten tweede zou het ook nog eens leuk zijn wanneer je je route bij kunt houden. Wij hebben onmisbare tools voor je gevonden!

Doe smart

Het maakt niet uit of je een Iphone 12, een OPPO A94 5G of de onbekendere Xiaomi 11 lite 5G hebt, wij raden je altijd aan om een telefoon mee te nemen die een batterij heeft die volgeladen én van goede kwaliteit is. Xiaomi is daarmee wel een aanrader, deze heeft een accu die gegarandeerd lang mee kan gaan. Een goede offline kaart krijg je met de app maps.me. Deze kaarten zijn ontzettend actueel, zeker wanneer je ze geregeld even update. Ook geven ze de kleinere wandelpaden aan, ideaal om mee te nemen wanneer je off road gaat dus. Je kunt er ook offline routes mee plannen, met deze app weet je dus zeker dat je ook weer thuiskomt.

Hoelang, hoever?

Heb je geen smartwatch of telefoon bij je? Dan nog kun je berekenen hoever jij hebt getrapt op je mountainbike. Met de website afstandmeten.nl kun je achteraf tot op de meter nauwkeurig meten hoever je hebt gelopen. Wel even de route onthouden, maar deze kun je wellicht terugvinden op maps.me. De nauwkeurigheid van afstandmeten.nl is ontzettend fijn, maar het is wel een gevoelige site dus we raden het aan deze op je laptop of tablet te openen.

Polshoogte

Naast de telefoon is er ook nog de optie om een smartwatch om te doen. Deze kun je ook goed zonder data gebruiken, want sommige sporthorloges hebben een eigen geheugen die ook offline je route en afstand vastleggen. Achteraf kun je deze data dan inladen in bijvoorbeeld Strava, ideaal om toch je trainingsschema toch actueel te houden.

Kortom, ook op reis kun je minstens zo gemotiveerd je rondjes fietsen zonder dat het verloren gaat. Je moet alleen even de tools weten om dit te monitoren. Die eenmaal gevonden dan zul je zien dat je nog sneller, harder en hoger gaat dan in Nederland.

Het bericht Dé handigste tech tips voor fietsen in het buitenland verscheen eerst op Ride it!.