Tim Smeenge en Teus Ruijter aan de start van de Andalucia Mountainbike Race

De Andalucia Bike Race mountainbike marathon gaat in 2022 van start met het KMC duo Tim Smeenge en Teus Ruijter. Het is de twaalfde editie van de Spaanse race, niet echt een wedstrijd als je gaat beginnen met mountainbiken en de route bestaat uit zes etappes en voert de rijders over 358 kilometer en 11.156 hoogtemeters. De wedstrijd, die wordt gehouden van 21 tot 26 februari 2022, begint in Jaén, gaat verder in Andújar, Villafranca de Córdoba, en viert zijn laatste twee etappes in Córdoba.

‘Ik heb de routekaarten bekeken en het parcours van deze editie zal fysiek en technisch zeer veeleisend zijn, maar ook zeer gevarieerd, met een afwisselend landschap en ondergrond. Iedere dag dus een andere uitdaging. Met Teus heb ik vorig jaar de Swiss Epic gereden en ik kijk ernaar uit om samen met hem nu deze etappe koers te rijden onder de Spaanse zon.’, aldus Smeenge.

Grote plannen voor 2022?
Zit je al een tijdje op de mountainbike of gravel fiets maar mis je nèt dat stukje techniek? Heb je jezelf voor komend jaar als doel gesteld een mountainbike marathon te gaan rijden? Heb je je over laten halen om individueel of als team deel te nemen aan een6-, 12- of 24-uurs wedstrijd? Dan is er werk aan de winkel en zou je kunnen beginnen met het volgen van een mountainbike clinic.