Dit lastige onderwerp moet jij morgen nog bij de koffie met je baas bespreken!

Gezellig de dag op het werk even opstarten met een kopje koffie, het zet de toon voor de rest van een gezellige werkdag. Wij doen dit dan ook graag. Beetje geinen met collega’s en wat smalltalk met de baas. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje van het zwarte goud. Toch is het ook aan te raden om dit bakkie pleur te combineren met een iets lastiger gesprek. Er zijn namelijk onderwerpen waarvan het goed is dat ze al eens eerder zijn besproken voordat het probleem zich daadwerkelijk voor doet. Welk onderwerp daarvan een goed voorbeeld is, wij lichten ‘m uit!

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je baas is niet alleen verantwoordelijk voor de salarisbetaling aan het einde van de maand, ook is hij verantwoordelijk voor jouw welzijn. Stel jou overkomt iets wanneer je aan het werk bent, dan is hij dus ook verantwoordelijk. Veel werkgevers weten dit niet en sturen na een incident een bloemetje. En dat is het…

Is jou dit onlangs overkomen? Dan is het aan te raden bij bijvoorbeeld een bedrijfsongeval in Den Haag eens te informeren wat jouw mogelijkheden zijn. Want bij bijvoorbeeld daadwerkelijk letselschade in Den Haag kun je vaak een goede tegemoetkoming krijgen. Uiteraard voorkom je liever de inzet van een professional, bespreek dus goed met je werkgever vooraf de risico’s.

Wat is letselschade

Want letselschade opgelopen tijdens het werk is veel breder dan dat veel mensen vermoeden. Ook werkgevers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s en gevaren. Zo kan het al zijn dat wanneer jou iets overkomt in je eigen auto maar onderweg naar een klant, dit (deels) onder de verantwoordelijkheid van de werkgever valt. Heb jij nu dagelijks al situaties dat je denkt; dit gaat maar net goed? Kaart deze dan voortijdig al aan bij de werkgever. Dit zorgt ervoor dat jij later geen geschil hoeft te starten omdat je werkgever zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

Kortom, voer bovenstaand gesprek zeker met je leidinggevende. Wacht hier niet te lang mee. Maar combineer het natuurlijk altijd met een goed kopje koffie, want hiermee wordt íeder gesprek fijner om te voeren. Mocht je toch iets zijn overkomen, ondanks dat je je eigen verantwoordelijkheid had genomen. Dan is het raadzaam om bij een expert te informeren wat je redelijke eisen mogen zijn. Zij kunnen het hele gesprek met je werkgever overnemen waardoor jij je hier zelf niet druk over hoeft te maken en de verstandhouding goed blijft.

Het bericht Dit lastige onderwerp moet jij morgen nog bij de koffie met je baas bespreken! verscheen eerst op Koffiegek.nl.