Recept: Regenboog wrap met pittige dipsaus

Maak van jouw middagsnack een feest met dit recept voor kleurrijke wraps! De Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober kan je natuurlijk het beste vieren met een gezond tussendoortje. Deze wraps zitten vol groente en staan ook nog eens super vrolijk op tafel. De fris-pittige dipsaus maakt het helemaal af!

Receptcredits: Nationale Groente- en Fruitdag

Ingrediënten

voor 4 personen
215 gram groente en fruit per portie

1 krop ijsbergsla (2 slawraps per portie)
1 wortel, geschild en julienne gesneden
½ komkommer, in dunne reepjes
½ mango, in dunne reepjes
200 g rodekool, in dunne reepjes
30 g groentekiemen
5 g verse koriander, fijngehakt
5 g verse munt, fijngehakt

Voor de dipsaus
½ limoen, het sap
150 ml magere yoghurt
2 tl sambal
1 tl gemberpoeder

Bereidingswijze
Doe de fijngehakte koriander en munt samen in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom.
Leg een blad ijsbergsla op een snijplank en beleg deze in het midden met rode kool, komkommer, peen, mango en het verse kruidenmengsel. Rol de wrap voorzichtig op. Herhaal dit tot de sla en vulling op is. Hiermee maak je ongeveer 8 wraps.
Serveer samen met de dipsaus!

Het bericht Recept: Regenboog wrap met pittige dipsaus verscheen eerst op Plantaardig.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *