Recept: Burger met gegrilde courgette en kimchi

Kimchi is gemaakt van gefermenteerde kool, door fermentatie neemt ons lichaam moeilijk verteerbaar voedsel makkelijker op. Hierdoor heb je minder last van krampen, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Dit traditionele Koreaanse recept hoef je niet altijd met rijst te eten, het is ook heerlijk op een plantaardige hamburger.

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen Meatless Farm Burgers
4 meergranenbollen
2 kleine courgettes
4 plakken vegan kaas
100 g krulsla
160 g (vegan) kimchi
4 el veganaise
Olijfolie om te bakken
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grillpan en grill de courgetteplakken tot er strepen op ontstaan. Bestrooi met wat versgemalen peper en zout en zet apart.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers gedurende 6-7 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Snijd de meergranenbollen open en bak de snijkant een minuutje mee met de burgers. Leg ondertussen een plak vegan kaas op de burgers, zodat deze wat ka smelten.
Beleg de meergranenbollen met een eetlepel veganaise, de gegrilde courgette, krulsla, burgers en de kimchi. Serveer direct.
Wist je dat?

Alle bacteriën in je darmen samen de darmflora of microbiota heten? Een goed microbiota zorgt onder andere voor een goede stoelgang en een goed functionerend immuunsysteem. Superbelangrijk dus!

Het bericht Recept: Burger met gegrilde courgette en kimchi verscheen eerst op Plantaardig.org.