Langlaufen tijdens je wintersportvakantie

Langlaufen of wandelen in de wondermooie natuur van de Tiroler Zugspitz Arena is een perfecte aanvulling op wintersport in Oostenrijk. Het goed opgebouwde netwerk van loipes strekt zich uit over 131 kilometer. Je kunt hier zowel klassiek langlaufen als de skating-variant beoefenen. Het is een heerlijke sport waarbij je met volle teugen geniet van de frisse berglucht te midden van het schilderachtige panorama rond de Zugspitze.

Langlaufen is makkelijker dan je denk. Als je kennis wilt maken met deze sport of je langlaufstijl wilt perfectioneren, meld je dan aan voor een langlaufcursus. De ervaren skileraren van de skischolen in Ehrwald en Lermoos leren je graag hoe je het best over de sneeuw kunt glijden.

De Arena-loipe is met een lengte van circa 40 kilometer het langst en leidt door meerdere plaatsen in de Tiroler Zugspitz Arena. Hij is redelijk vlak en daardoor zeer geschikt voor beginners. Zoek je het liever hogerop in de bergen ga dan met de lift naar de hoogteloipes waar je zeker bent van de sneeuw. En van een prachtig uitzicht over de bergtoppen van de regio.

Langlaufkeurmerk Tirol
De langlaufgebieden in de Tiroler Zugspitz Arena werden in 2021 bekroond met het langlaufkeurmerk van Tirol. Dat wordt toegekend aan langlaufloipes met een gemiddelde sneeuwbedekking van circa 10 cm op 80 dagen. Daarnaast moeten de paden voldoen aan kwaliteitsnormen als bewegwijzering, minimale lengte en breedte en verzorging. Alle langlaufloipes in dit gebied kunnen gratis worden gebruikt.

Loipetip met gegarandeerd sneeuw: de besneeuwde rondlopende golf-loipe in Ehrwald. Zelfs bij warmere temperaturen in de winter wordt de 2,7 kilometer lange rondlopende loipe perfect geprepareerd. Naast Ehrwald hebben ook de andere Zugspitzdorpen Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos uitstekend geprepareerde loipes. Belangrijk om te weten: afhankelijk van het weer wordt besloten of de loipes begaanbaar zijn of niet. Houd daarom de informatie over de geopende loipes in de gaten.

Cross-Country Ski Holidays Destination
De Tiroolse regio bij de Zugspitze is een gecertificeerde Cross-Country Ski Holidays Destination. Dat betekent dat de langlaufhotels speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van langlaufers. Verder telt het gebied veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.