Ontbijt trifle met vers fruit, cashewcrunch en ananascoulis

Begin de kerstdagen goed met deze vegan ontbijt trifle met vers fruit, cashewcrunch en ananascoulis. Ga je dit jaar voor een stressvrije kerst? Gebruik in dit gerecht dan een fruitbowl met gesneden fruit: lekker makkelijk en o zo lekker! Zo heb je in een handomdraai een smaakvol en gemakkelijk kerstontbijt op tafel staan. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking (550 g) AH verse ananas, cantaloupe en watermeloen
400 g kokosyoghurt
50 g ongebrande cashewnoten, grof gehakt
5 g munt, fijngesneden
2 el agavesiroop
1 el water
1 tl maïzena

Bereidingswijze
Begin met de cashewcrunch. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de cashewnoten ongeveer 8-10 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Roer regelmatig zodat de noten gelijkmatig bruinen. Verwijder de pan van de warmtebron en laat de cashewnoten afkoelen.
Voor de ananascoulis haal je de stukjes ananas uit de AH verse ananas, cantaloupe en watermeloen fruitbowl. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit een steelpan op middelhoge temperatuur met de ananas, agavesiroop, maïzena en water. Roer het geheel goed door elkaar en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoge temperatuur en gebruik een pollepel om de ananas kapot te maken. Verwijder de pan van de warmtebron. Pureer de ananas met een staafmixer of mix het in een keukenmachine tot een glad geheel. Zet het apart en laat afkoelen.
Maak nu de trifles in een mooi groot water- of wijnglas. Begin met een laag kokosyoghurt, gevolgd door ananascoulis, munt, cantaloupe en watermeloen en wat cashewcrunch. Herhaal deze stappen totdat de glazen gevuld zijn en top het af met fruit, de cashewcrunch en munt. Serveer de trifles direct.

Het bericht Ontbijt trifle met vers fruit, cashewcrunch en ananascoulis verscheen eerst op Plantaardig.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.