CFA en CHILL gaan samen werkschoenen recyclen

CFA en CHILL gaan samen veiligheids- en werkschoenen recyclen en de materialen die daarbij vrijkomen als basisgrondstof terugbrengen naar de markt. Het past naadloos bij de ambitie van beide partijen om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij. CFA is de afgelopen jaren bijzonder actief geweest in het inzamelen van gebruikte werk- en veiligheidsschoenen. CHILL heeft recent de CHILL Circular Space opgericht, een leer- en werkomgeving rondom het thema duurzaamheid en recycling. Hier staat ook alle apparatuur om gebruikte materialen in productieketens terug te brengen.

Scheiding naar mono-materialen
In de CHILL Circular Space, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, staat een complete recycle lijn. Binnen de vele mogelijkheden van die lijn valt ook het complete ontmantelproces van veiligheidsschoenen. De CHILL Circular Space is de eerste plek waar al die machines in één omgeving bij elkaar staan en waar MKB-bedrijven gebruik van kunnen maken.

Via CHILL heeft CFA toegang tot de faciliteiten in de Circular Space. Dat geschiedt in samenwerking met operators vanuit CHILL en studenten van de Maastricht University. CFA beoogt met deze samenwerking een stap te zetten in de scheiding naar mono-materialen die CFA zo hoogwaardig mogelijk in de markt wil terugbrengen. Dat kan bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen, maar het is ook mogelijk om deze materialen in andere productieketens in te zetten.

Grote stappen
De samenwerking van CFA en CHILL draagt in belangrijke mate bij aan next use applicaties voor deze gerecyclede materialen. Met deze samenwerking zet de CFA een grote stap om haar circulaire missie te realiseren. Tegelijkertijd ontwikkelt CFA steeds meer kennis omtrent het ontmantelen van schoenen en het gebruik van gerecyclede grondstoffen in next use applicaties.

Martin Vrösch (Business Development CHILL): ‘Wij zijn blij dat wij met een partner als CFA gaan samenwerken. CFA zet zich actief in om circulariteit binnen een productcategorie te realiseren. Wij zijn trots dat wij hier samen met de betrokken partners een positieve bijdrage aan kunnen leveren en geloven dat wij met deze samenwerking grote stappen kunnen zetten.’