Koffieliefhebber? Met deze 4 handige apps zet je de lekkerste koffie

Ben jij gek op koffie en drink je het liefst elke dag meerdere kopjes? Misschien heb je wel een persoonlijke favoriet of wil je juist nieuwe smaken ontdekken. Deze vijf handige apps helpen je om de allerlekkerste koffie te zetten en volop van ‘het zwarte goud’ te genieten.

1. Brouwtimer

De app Brouwtimer is een leuke manier om op een andere manier koffie te leren zetten dan je gewend bent. Er staan namelijk maar liefst veertien verschillende methoden in. Je vind er zowel professionele koffierecepten als recepten die andere gebruikers in de community delen. Je kan het recept ook naar je eigen wensen aanpassen.

2. Koffierecepten

Maak je altijd dezelfde soort koffie en wil je wel een iets anders proberen? Check dan de app Koffierecepten. Hier vind je een groot aantal recepten, bijvoorbeeld voor een latte, Irish Coffee en een Dalgona. Je kan ook zoeken naar recepten als je een bepaalde koffie in gedachte hebt. In de community staan recepten met filmpjes, zodat je stap voor stap ziet hoe je ze maakt. Een leuke manier om nieuwe soorten te leren kennen en te maken.

3. Coffee Calculator

Hoeveel bonen je gebruikt bepaalt hoe sterk je koffie wordt. Is jouw bakkie pleur wel eens te sterk of juist niet sterk genoeg? Gebruik dan de app Coffee Calculator. Hierin geef je aan of je een sterke of minder sterke kop wil en krijg je vervolgens de juiste verhouding tussen de hoeveelheid water en het aantal bonen zien. Je kunt zelf aangeven welke eenheden je wilt zien, bijvoorbeeld deciliter, centiliter of gram.

4. Coffeah: Coffee Recipes

In de app Coffeah: Coffee Recipes vind je allerlei verschillende recepten. Je kan door de recepten bladeren, maar ook zoeken op categorieën, bijvoorbeeld Dalgona, mokka en macchiato. Zie je een leuk recept? Voeg hem dan toe aan je favorietenlijst zodat je hem later makkelijk terugvindt. Weet je niet zeker welke koffie je wilt maken? Coffeah geeft je dagelijks een suggestie om te proberen. Hij werkt ook offline: handig als je even geen internetverbinding hebt.

Gratis apps voor de lekkerste koffie

Lijken deze apps je leuk en wil je ze wel proberen? Met een sim only doe je dat lekker voordelig, zeker omdat bovenstaande apps ook nog eens gratis zijn! Neem niet langer genoegen met middelmatig bakkie leut, maar leer de lekkerste koffie maken met deze leuke apps. Veel plezier!

Het bericht Koffieliefhebber? Met deze 4 handige apps zet je de lekkerste koffie verscheen eerst op Koffiegek.nl.