Ga trainen in de bergen voor een heerlijke kick

Bootcamps en fitness in de buitenlucht zijn helemaal hot deze zomer. In de Tiroler Zugspitz Arena in Oostenrijk is nu een Calisthenics Park geopend waar je lekker buiten kunt trainen met uitzicht op indrukwekkende bergen. Hier vind je de Actieve Mijl die bestaat uit 18 stations waar je traint op basis van je eigen lichaamsgewicht.

Klimmen, optrekken, bungelen en balanceren: de oefeningen komen uit de klassieke gymnastiek, maar ook uit dans en acrobatiek. De focus ligt op full-body training waarbij alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Calisthenics bevordert spierkracht, lichaamscontrole en flexibiliteit. In combinatie met de frisse berglucht geeft het een ongelooflijk heerlijke kick.

Individueel of in groepen
Je kunt hier zelf aan de slag of onder professionele begeleiding. Je traint dan in kleine groepen van maximaal tien personen. CrossFit-trainer Conny Rauter is erg enthousiast over de nieuwe Actieve Mijl: ‘Mensen sporten tegenwoordig meer en meer in de buitenlucht. De natuur is hier de grootste attractie. Pull-ups en push-ups doen in het Calisthenics Park onder een stralend blauwe hemel en te midden van ons adembenemende berglandschap is veel motiverender dan trainen in een hal.

De training is afwisselend, versterkt het immuunsysteem dankzij het zuurstofgehalte en het daglicht voorziet het lichaam van vitamine D. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de psyche, minimaliseert het stress en verbetert het de stemming.’

Onder de 18 trainingsstations in het park vind je een klimstation, hangbaan, balanceerbaan, evenwichtsbalk, rekstok-ring combinatie, wiebelplank, slalomoefening, springplaat, balanceertouw, slackline, rugtrainer en tilapparaat. De Aktivmeile is vanuit Ehrwald, Lermoos en Biberwier per fiets of te voet via de Mooswege te bereiken.

Als je niet graag alleen traint, heb je elke vrijdag vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om samen in een kleine groep de stations van de Aktivmeile te volbrengen onder professionele begeleiding van CrossFit-trainer Conny Rauter. De aanbieding is te boeken bij VVV Lermoos en is gratis met de gastenkaart. Wil je meedoen meld je dan de dag ervoor even aan.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren, kunt hardlopen of mountainbiken. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. 

Het bericht Ga trainen in de bergen voor een heerlijke kick verscheen eerst op Walk it!.