Wandelen in de herfst? Geen probleem!

De herfst nodigt natuurlijk niet altijd uit om naar buiten te gaan maar met het juiste materiaal maak je het allemaal een stuk makkelijker. Zie je een bui aankomen zorg dan dat je schoenen aantrekt waarin je voeten droog blijven, dat loopt een stuk comfortabeler. Regenwater moet buiten blijven en zweet moet eruit kunnen. Kies daarom een wandelschoen die waterdicht is en daarnaast heel goed ademt, zoals de Graz Mid van Grisport. Dat geldt ook voor de kleding die je draagt. Investeer in een waterdicht en ademend regenjack met capuchon. Liefst met versterking op de schouders voor als je een rugzak meeneemt, het kan op die drukplekken gaan doorlekken. Zorg ook dat je een goede regenhoes voor over je rugzak bij je hebt. Stop wat droge kleding in je rugzak als je lange tochten gaat maken. Waardevolle spullen bewaar je in waterdichte opbergzakjes. Als je lekker warm wilt blijven trek je meerdere laagjes kleding aan. Minimaal drie lagen: onderhemd, trui of shirt, jas. Wandelen in de regen kan extra inspanning vereisen, dus houd daarmee rekening als je een tocht gaat plannen. Een verkorte route naar huis of een bushalte onderweg is soms erg welkom. 

Grisport Graz Mid wandelschoen
Zoals gezegd is de Graz Mid van Grisport een goede keuze voor ons kikkerlandje. Je voeten blijven droog als je door waterplassen loopt dankzij het waterdichte membraan dat tussen de verschillende lagen van de schoen is verwerkt. Dit zorgt tevens voor een optimaal ademend vermogen. Het is een fijne en stabiele wandelschoen met veel demping die ook geschikt is voor langere hikes op kiezeltrails, ongelijke bosgrond en rotsachtige paden. De Graz Mid loopt formidabel en heeft een stevige grip dankzij de Vibram Evolution zool. De upper is van Nubuck kwaliteitsleer. De schoen is opvallend flexibel bij afwikkeling van de voet en is voorzien van een peesbeschermer die meebuigt in de beweging. Hiermee kun je uren lopen zonder vermoeide of branderige voeten te krijgen. Verder heeft de Graz Mid een ruime instap met een zachte tong en hielschacht. De stevige veters trekken soepel aan dankzij de stalen veterhaken met rip-proof vetersluiting. Zo vormt de schoen zich perfect om je voet zonder ook maar ergens te drukken.

Informatie
Grisport Graz Mid is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en -webshops. In de kleuren Antraciet, Zwart en Blauw. Consumentenadviesprijs € 129,95. Ga voor meer informatie en verkooppunten naar www.grisport.nl.

Het bericht Wandelen in de herfst? Geen probleem! verscheen eerst op Welke geraniums?.