Eurosport sportvoeding breidt assortiment uit voor ná de inspanning

Eurosport sportvoeding heeft al langer een range producten voor gebruik tijdens het sporten. Ook is er enige tijd geleden al een Recovery Shake aan toegevoegd. Het assortiment breidt nu verder uit met eiwitproducten die bedoeld zijn voor na afloop van de inspanning. Vanaf vandaag zijn de Protein Bar en Protein Shake verkrijgbaar. Ze bevorderen het spierherstel na de training of wedstrijd en dragen bij aan het behoud van de spiermassa. Alle ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong.

De Protein Bar (met 24,5 procent eiwit) is een lekkere eiwitreep die gemaakt is met whey eiwit isolaat. Dit staat bekend als een zeer hoogwaardige eiwitbron met een hoge biologische waarde. Dat wil zeggen dat alle essentiële aminozuren (daaruit zijn eiwitten opgebouwd) in ongeveer dezelfde verhouding aanwezig zijn als in het menselijk lichaam. Het lichaam kan de eiwitten zo gemakkelijk opnemen en benutten om spierschade te herstellen en spiermassa te behouden.

Elke Protein Bar (50 gram) bevat koolhydraten (24,8 gram). De uitgedokterde combinatie tussen eiwitten en koolhydraten zorgt ervoor dat de eiwitten gemakkelijker opgenomen worden door het lichaam. De hoeveelheid vet per reep is met 7,7 gram relatief laag. Eurosport nutrition brengt de Protein Bar in eerste instantie in één smaakvariant: Chocolate. De verwerking van gepofte rijst zorgt voor een lekkere, krokante bite. De adviesprijs per reep is 2,49 euro.

Proteïne shake

Ook de Protein Shake (800 gram) is gemaakt om het spierherstel direct na de inspanning te bevorderen en om bij te dragen aan het behoud van de spiermassa. Na een lange duurinspanning is een shakevariant voor sommigen wellicht wat gemakkelijker te consumeren dan een reep (een product in vaste vorm). Belangrijk voor duursporters is om zo snel mogelijk na de inspanning aan het herstel te werken.

De Protein Shake, een product in poedervorm, is gemaakt met whey eiwit concentraat. Eén portie (van 30 gram) bevat 22 gram eiwitten en wordt gemengd met bijvoorbeeld water, melk of plantaardige melk (op basis van persoonlijke smaakvoorkeur). Verder bevat een portie 2,8 gram koolhydraten en 1,4 gram vet. Deze mix van nutriënten zorgt er enerzijds voor dat de shake goed mengt en snel door het lichaam wordt opgenomen. Anderzijds draagt deze bij aan een rijke smaak. De Protein Shake is er in de smaakvariant Vanilla. De adviesprijs is 44,99 euro.

Natuurlijke oorsprong

De Protein Bar en Protein Shake passen naadloos in het assortiment van Eurosport nutrition. De producten zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van sportvoeding. De formules zijn gefinetuned aan de hand van uitvoerige praktijktests met zowel professionals als amateursporters. Alle ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong. Zowel de Protein Bar als Protein Shake is glutenvrij.

Het bericht Eurosport sportvoeding breidt assortiment uit voor ná de inspanning verscheen eerst op Ride it!.