De Gezonde Muts – verwarmt niet alleen je hoofd

Corona bleek een kans met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff. Stoppen met vliegen bij de KLM, na 34 jaar. Ze ging ze iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: sociaal ondernemen. Ze ontwikkelde een Hollands mutsenconcept die niet alleen het hoofd, maar ook het hart verwarmt.

Het idee van de gezonde Muts ontstond in een ‘stralingsbunker’
Kleine, stoere, 6-jarige Joost kwam in haar leven toen Evelien 40 jaar was. Ze troffen elkaar vaak bij de afdeling ‘bestralingen’ in het Radboud Ziekenhuis. Joost had een tumor in z’n hoofd en zij in haar borst. Bij hem zag je dat en bij haar niet. Iedere keer als ze doodstil in haar uppie in de ‘stralingsbunker’ lag dacht ze aan dat kleine mannetje die een ruimte verderop lag met z’n hoofd in een ‘Silence of the Lamb’ masker. Het brak haar hart. Joost is kort daarna overleden. Evelien wordt binnenkort 58 en overleefde voor een tweede keer borstkanker. Met de gegeven tijd wil ze onder andere aandacht en liefde geven aan kinderen met kanker met behulp van de verkoop van ‘De Gezonde Muts.’

Kopen is geven
Iedere keer als er een hippe gezonde muts wordt verkocht, doneert Evelien een muts aan een kind met kanker. Eén keer per jaar wil ze met een karrenvracht vol mutsen naar het Prinses Maxima Centrum gaan om de kinderen een coole muts cadeau te geven en ze te laten zien dat we aan ze denken.

Duurzaam gebreid in Nederland
De Gezonde Muts wordt in Nederland gebreid met de zachtste materialen en volledig met de hand in elkaar gezet. Daardoor helpt ze ook nog eens mee om het laatste restje van deze Nederlandse maak-industrie overeind te houden. De mutsen (vanaf € 29,-) zijn verkrijgbaar in 10 kleuren en meerdere modellen. Kies voor een beanie of eentje met een grote pompon erop. Het is een one size fits all muts, dus zowel grote als kleine koppies hebben deze winter warme oren. Extra leuk: shop bij de mutsen bijpassende armwarmers. Met deze heerlijke warme exemplaren om je armen trosteer jij de kou deze winter in stijl!

Help je Evelien mee met het verspreiden van aandacht voor kinderen met kanker? De Gezonde Muts is te koop via www.degezondemuts.nl.

Bron afbeelding: DeGezondemuts.nl

Het bericht De Gezonde Muts – verwarmt niet alleen je hoofd verscheen eerst op Beleef.nl.