Daarom kiezen mensen voor het dragen van sieraden

Door de eeuwen heen hebben mensen allerlei sieraden gedragen. Onze verre voorouders regen schepen aan een koord en droegen dat om de hals. Ook beenderen, dierentanden of stenen werden voor dit doel gebruikt. Later ontdekte men de mogelijkheid om metalen te smelten. De introductie van het edelsmeden heeft veel veranderd en bracht ongekende mogelijkheden met zich mee. Tegenwoordig dragen we nog steeds massaal sieraden, waarmee we iets prijsgeven over onze persoonlijkheid.

Een sieraad maakt je outfit compleet

Sieraden vormen de ultieme aanvulling op je kleding. Heb je de perfecte jurk gescoord om te dragen op het feestje waarvoor je uitgenodigd bent? Met een paar gouden oorbellen erbij zul je veel bewonderende blikken oogsten. Het fijne van gouden sieraden is dat ze vrijwel niet oxideren. Puur goud kan namelijk niet oxideren, het behoudt altijd zijn glans. Overigens heb je altijd keus uit verschillende soorten houd, die ook allemaal een iets andere tint hebben, hetgeen variëren nog makkelijker maakt.

Zelfverzekerd

Hoewel tegenwoordig ook veel mannen sieraden dragen, waren ze van oudsher vooral populair bij vrouwen. Dat heeft niet alleen te maken met een modeverschijnsel, maar ook alles met de eigen persoonlijkheid. Vaak hoor je dat iets relatief simpels als een mooie armband dames een stuk zelfverzekerder maakt. Of dat komt door de bewonderende blikken van mensen in de omgeving of gewoon doordat het verzorgder overkomt? Waarschijnlijk gaat het om een mix van die twee gegevens. Wat in elk geval helpt, is dat je met de juiste sieraden vaak regelmatig complimenten ontvangen van anderen.

Combineren

Kleding en sieraden kun je eindeloos met elkaar blijven combineren. Draag je donkere kleding? Dan kun je daar heel goed gouden sieraden bij dragen. Is je outfit licht van kleur, dan passen zilveren sieraden wellicht beter in het plaatje. Denk hierbij overigens niet alleen aan de hierboven al genoemde oorbellen. Het is een hele kunst om de juiste items bij de juiste outfit te kiezen, maar laat je vooral leiden door je eigen gevoel. Het gaat er immers om wat jij zelf mooi vindt. Een sieraad is niet alleen een onderdeel van je totale uiterlijk, maar ook een onderdeel van jezelf, omdat je er bepaalde gevoelens of een bepaalde stijl mee kunt uitdrukken.

Vertrouwd adres

Gouden sieraden koop je het best op een vertrouwd adres. De Nederlandse keten Siebel Juweliers bestaat al sinds 1912 en heeft een grote reputatie opgebouwd.

Het bericht Daarom kiezen mensen voor het dragen van sieraden verscheen eerst op Beleef.nl.