Change bread: plantaardig borrelbrood met knoflook en peterselie

Een lekker brood mag bij de borrel of als bijgerecht natuurlijk niet ontbreken. En dat kan ook heel lekker plantaardig! Dit brood met twee soorten plantaardige variaties op kaas gaat bij je tafelgenoten zeker in de smaak vallen. Een ideaal recept voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel!

Ingrediënten
voor 26 rolletjes
1 zakje (7 g) gedroogde gist
500 g sterk broodmeel, plus extra om te bestuiven
200 g Violife Gouda Flavour Grated
80 g Violife Prosociano Grated
50 g paneermeel
325 ml warm water
1 tl zout
olijfolie

voor de vulling
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 grote bos bladpeterselie, grof gehakt
1 citroen, de schil
Violife Creamy Original, hoeveelheid naar wens
olijfolie

Bereidingswijze
Doe het water en de gist in een grote kom en meng met een vork gedurende 2 minuten. Voeg de bloem en het zout toe en meng goed. Als de ingrediënten wat stijf blijven, gebruik dan je handen om een deeg te vormen. Kneed 5 minuten op een met bloem bestoven oppervlak en vorm een bal.
Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone handdoek en zet op een warme plaats gedurende 1 uur (of tot het deeg zich heeft verdubbeld). Haal de lucht uit het deeg en verdeel in twee stukken. Bestuif het werkblad lichtjes met bloem. Leg de helft van het deeg op het werkblad en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 50 cm. Herhaal deze stap ook voor de andere helft van het deeg.
Mix alle ingrediënten voor de vulling in een blender en verdeel het mengsel over het deeg. Rol het deeg op en laat het met de naad naar beneden liggen. Bestrooi het deeg met wat Gouda Flavour Grated en snijd de rol in ongeveer 26 kleine rolletjes.
Je hebt twee ronde bakvormen van +/- 23 cm doorsnee nodig. Verdeel de rolletjes over deze bakvormen (ongeveer 13 per bakvorm). Zet de rolletjes rechtop, en dicht bij elkaar in de bakvormen. Strooi de rest van de Gouda Flavour Grated eroverheen. Laat nogmaals 30 minuten rijzen.
Bestrooi het geheel met paneermeel en geraspte Violife Prosociano en plaats in een voorverwarmde oven op 220 °C gedurende 20 minuten. Serveer terwijl het nog warm is!
Receptcredits: Violife

Het bericht Change bread: plantaardig borrelbrood met knoflook en peterselie verscheen eerst op Plantaardig.org.