Change pizza: vegan pizza met olijven en cherrytomaten

We hebben allemaal wel eens behoefte aan een avond op de bank met comfort food, ook tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Deze plantaardige pizza is ontzettend smaakvol en belegd met rode ui, olijven, cherrytomaten en een plantaardig alternatief voor witte kaas. Comfort food ten top!

Ingrediënten
voor 2 personen
10 olijven, in plakjes
6 cherrytomaten, in schijfjes
1-2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 verpakking vegan pizzadeeg
1 rode paprika, in reepjes
200 g Violife Greek White
2 el marinarasaus
verse oregano, ter garnering
chilivlokken, ter garnering
olijfolie

Bereidingswijze
Leg het pizzadeeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm doorsnee.
Verdeel hierover de marinarasaus, cherrytomaatjes, rode paprika, verse oregano, knoflook, ui en olijven.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Verkruimel Greek White over de pizza en bak nog 5 minuten.
Bestrooi met verse kruiden en chilivlokken. Smakelijk!
Door in dit recept 200 g Violife Greek White van Violife te gebruiken in plaats van reguliere kaas wordt er een CO2 uitstoot bespaard die gelijkstaat aan 95 keer ‘s nachts jouw telefoon opladen.

Receptcredits: Violife

Het bericht Change pizza: vegan pizza met olijven en cherrytomaten verscheen eerst op Plantaardig.org.