Bekkenk-Mos vierde, Brouwer-Schuttert tweede in de Algarve Bike Challenge

Het KMC team reed afgelopen weekend de driedaagse etappe koers Algarve Bike Challenge in het Portugese Tavira. Ramses Bekkenk reed voor het eerst als duo met Gerben Mos en Karen Brouwer vormde met Martin Schuttert een duo in de zogenaamde ‘Mixed’ categorie. Op vrijdag avond werd er met een korte proloog gestart door het historische centrum van Tavira waarin Brouwer-Schuttert de overwinning pakten en Mos-Bekkenk als vijfde eindigden.

Onder zonnige omstandigheden stond er op zaterdag een zware rit over 85 kilometer op het  programma waarin het constant op en af ging en aan er aan het eind 2400 hoogtemeters op de teller stonden. Mos-Bekkenk kwamen als vierde binnen en stonden daarmee op slecht twintig seconden van de tweede plaats. Brouwer-Schuttert wisten na een verbeten strijd ook de tweede etappe te winnen. Op zondag konden ze hun leidende positie helaas niet vast houden en moesten hun meerdere erkennen in het Portugese duo Melissa Maia en Pedro Pinheiro. Het duo Mos-Bekkenk verloor veel tijd omdat ze een zwaar gevallen mede mountainbiker eerste hulp verleenden maar kwamen nog wel als vijfde binnen achter de etappe- en eind-winnaars Jesűs Nero en Juan Mora uit Portugal. In het eindklassement misten Mos en Bekkenk net het podium met de vierde plaats.

Beginnen met mountainbiken?
Ben je zelf van plan om te beginnen met mountainbiken? Daar krijg je geen spijt van! Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat. Waar je zoal op moet letten is onder andere je materiaal en om de techniek onder de knie te krijgen is een mountainbike clinic een aanrader.