Bentornato voor de vega(n) bolognese van Julia’s

Julia’s geliefde vega(n) Penne Bolognese is terug van weggeweest en vervangt vanaf deze week definitief de standaard Penne Bolognese. De vegan saus op basis van tomaten, fijne groenten, peterselie en rucola zal vanaf nu zonder rundergehakt bereid worden, met een niet te versmaden vleesvervanger in de plaats. Daarmee steekt Julia’s de authentieke klassieker in een nieuw, duurzaam en smaakvol jasje. Zo dragen ze bij aan de doelstelling van NS retail om met voldoende plantaardig aanbod de CO2-uitstoot te verminderen. De nieuwe variant is perfect voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten: zonder kaas is de pasta namelijk 100% vegan! Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van 7 t/m 13 maart is deze lekkere pasta te krijgen voor een speciale actieprijs.

Net zo lekker maar dan vegan
De vegan pasta bolognese variant was al eerder onderdeel van Julia’s assortiment, en bleek toen een groot succes. Door corona was deze pasta echter tijdelijk uit het assortiment maar in week 9 vervangt hij definitief de vleesvariant. Het rundergehakt in de bolognesesaus is vervangen voor een duurzame en 100% plantaardige vleesvervanger. Door deze omslag gaat Julia’s voor een pure pasta met veel minder CO2-uitstoot, grote waterbesparing, en dat zonder aan eiwitkwaliteit in te leveren.

Julia’s fresh take on Italian
Door de klassieke Penne Bolognese te vervangen door een vega(n) variant draagt Julia’s bij aan de verduurzaming van de retail op NS-stations. Deze stap is niet de eerste die Julia’s zet in de richting van het verduurzamen van hun assortiment. Zij bieden namelijk al langere tijd havermelk aan voor hun warme dranken als alternatief voor koemelk, zonder dat de klant hier een meerprijs voor hoeft te betalen. Daarbij zijn de pasta Arrabiata en Norma ook allebei vegan, mits je de kaas weglaat. Met dit soort vernieuwingen wil Julia’s voor haar gasten de plantaardige optie net zo aantrekkelijk maken als de reguliere optie. Ze noemen het hun fresh take on Italian: authentiek en smaakvol Italiaans eten, maar met een eigentijdse twist. Zo kan elke reiziger onderweg een duurzame en smaakvolle keuze maken!

Julia’s vega(n) variant is vanaf week 9 te verkrijgen in alle 16 vestigingen op NS-stations. Om gasten uit te nodigen de nieuwe vega(n) penne bolognese te proberen geldt er tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een speciale actieprijs. De piccolo variant kost dan tijdelijk €6,50, de mezzi €8,00 en de grande €10,00. Buon appetito!

Het bericht Bentornato voor de vega(n) bolognese van Julia’s verscheen eerst op Plantaardig.org.