Anne Terpstra en David Nordemann Nederlands Kampioen mountainbike

In Spaarnwoude vond vandaag het Agu Venture NK Mountainbike in de cross country discipline plaats. Op het zware en onlangs vernieuwde mountainbike parkoers kon niemand zich verschuilen en was het ieder voor zich. Zowel Anne Terpstra als David Nordemann lieten er bij de Elite categorieën geen twijfel over bestaan dat zij de sterksten waren en reden solo naar de titel.

Achter Nordemann was het Stan Godrie die naar de tweede plaats opschoof gevolgd door Wim de Bruin en Bas Peters. De Bruin wist Peters halverwege de wedstrijd te lossen en pakte zo het brons achter Godrie. Een zelfde scenario voltrok zich bij de vrouwen waar Lotte Koopmans de tweede plaats innam gevolgd door Denise Betsema en Karen Brouwer.

Bij de beloften vrouwen maakten Puck Pieterse en Fem van Empel het spannender want ze gaven elkaar geen duimbreed toe en het was van Empel die in de spint Pieterse achter zich wist te houden. Ook de derde plaats werd in de laatste ronde zwaar bevochten! Femke Mossinkhoff achterhaalde Rosa van Doorn en greep zo het brons.

Tibor del Grosso schudde bij de beloften mannen meteen aan de boom en kwam zo alleen aan de leiding te rijden. Chris van Dijk maakte in de slotfase terrein goed op del Grosso maar echt bedreigen kon hij hem niet meer en hij moest zich dan ook tevreden stellen met het zilver. Van Dijk’s ploeggenoot Paul Snip kwam even later binnen op de derde plaats.

Overige categoriën:
Junioren: 1 Morris Gruiters 2 David Haverdings 3 Rens Teunissen van Manen
Nieuwelingen: 1 Floris Haverdings 2 Brent van Geest 3 Keije Solen
Junior vrouwen: 1 Lauren Molengraaf 2 Luna Cnossen 3 Julia van der Meulen
Nieuwelingen meisjes: 1 Mae Cabaca 2 Bloerne Kalis 3 Elena Poppelaars

Het bericht Anne Terpstra en David Nordemann Nederlands Kampioen mountainbike verscheen eerst op Ride it!.