Hoge inflatie? Zo laat jij je geld niet verdampen!

Ze zijn niet meer te missen; De berichten over het toenemen van de inflatie en de lage spaarrente op je bankrekening. De verwachting was dat die laatste wel omhoog zou gaan schieten, maar niks is minder waar. Deze combinatie van facetten zorgt ervoor dat ons zuurverdiende geld in rasse schreden minder waar wordt. Waar de één het maar als een gegeven neemt en zijn verlies neemt, wordt de ander er toch wel onrustig van. Behoor jij tot die laatste categorie? Lees dan snel verder voor een paar effectieve tips als alternatief voor je spaargeld.

Investeren kun je leren

Aandelen, obligaties, crypto.. Heb je hier geen kaas van gegeten? Geen probleem! Je kunt hier toch in investeren zonder dat je een expert hoeft te zijn. Waar vroeger handelen in aandelen alleen was weggelegd voor de ervaren beurstijgers, is dit tegenwoordig wel een ander verhaal. Met de komst van internet en de toename een technische mogelijkheden zijn aandelen voor iedereen toegankelijk geworden en daarmee het investeren erin ook.

Dit geldt ook voor obligaties en crypto. Vooral die laatste zien wij een vlucht nemen de laatste jaren. Dat is ook logisch, de winsten hierbij zijn enorm. Helaas de verliezen soms ook, maar wie naar de lange termijn koersen van bijvoorbeeld de Bitcoin kijkt ziet toch dat er over het algemeen een flinke stijgende lijn is. Toch een beetje spannend om te starten? Gebruik dan een platform van experts zoals immediateedge.biz/nl/ . Zij hebben jarenlange ervaring met deze markt en kunnen gedegen adviezen uitbrengen over wat op dat moment een goede investering is.

Los het op , los het af

Heb je schulden? Dan is het aan te raden om deze af te lossen in plaats van je geld op de bank te laten staan tegen nul procent rente. Sommige financiële experts raden dit juist af, omdat een schuld met hoge inflatie minder zou worden. Dit soort constructies raden wij niet aan om op te gokken. Daarnaast zijn er schulden waar de rente de komende jaren best wel eens kan gaan veranderen, zoals de schulden bij DUO. Kortom, voordat je investeert is het goed om eerst je schulden af te lossen. Hier rekenen wij ook hypotheken onder, hoe je het ook wendt of keert; Het blijft een schuld.

Koop iets!

Als je bovenstaande op orde hebt dan is het aan te raden om vervolgens iets met je geld te doen qua investering, en dit kan dus ook iets anders zijn dan aandelen of obligaties. Ook iets groots als een huis is niet meteen nodig, maar kies altijd voor iets wat niet snel afschrijft en in waarde kan toenemen. Denk hierbij aan goede flessen wijn die nog jaren kunnen stijgen in prijs of een kunstwerk wat meer waard wordt. Doe dit natuurlijk alleen als jij daadwerkelijk kennis van deze materie hebt, anders is de kans op een miskoop wel groot!

Kortom; het is niet fijn dat we in een tijd leven van economische onzekerheid en stijgende inflatie, maar het biedt ook kansen. Wanneer jij hier ook kansrijk mee omgaat, kun je alsnog een leuk voordeel hiermee behalen!

Het bericht Hoge inflatie? Zo laat jij je geld niet verdampen! verscheen eerst op Beleef.nl.