Aankoopmakelaar nu nog interessanter

Onderbieden op een woning in Amsterdam? Je kan het weer proberen volgens de Telegraaf. Ze spreken wel over ”afpingelen” wat betekent dat het om kleine bedragen gaat.

Dat we weer kunnen onderhandelen komt door een groeiend aanbod, maar een achterblijvende/dalende vraag. Ook wel een “afkoelende woningmarkt” genoemd. De oorzaak komt hoofdzakelijk door een stijgende rente. Hierdoor kunnen mensen minder geld lenen. Meer starters vallen af en doorstromers worden terughoudend.

Een afkoelende woningmarkt is positief voor kopers met een aankoopmakelaar. Was voorheen het hoogste bod bijna altijd leidend, nu kan er weer naar waarde worden geboden. Misschien zelfs een beetje worden onderboden. Bijvoorbeeld op kluswoningen of woningen net buiten Amsterdam.

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is een makelaar die – zoals de naam al zegt – aankoopt. Hij/zij staat aan de kant van een koper waar een verkoopmakelaar aan de kant van de verkoper staat. Door te kiezen voor een aankoopmakelaar sta je vaak sterker in het aankoopproces. Vaak kennen makelaars elkaar waardoor er sneller geschakeld kan worden. Ook probeert een aankoopmakelaar de emoties goed te beheersen. Hiermee kan je voorkomen dat je bijvoorbeeld teveel bied op een woning met spijt of erger als gevolg.

Goede aankoopmakelaar in Amsterdam

In Amsterdam is een aankoopmakelaar bijna een must. Helemaal als de woningmarkt oververhit is. De vraag is nu “wie is de beste aankoopmakelaar” en hoe vindt je deze goede aankoopmakelaar?

Tip 1: Controleer of het makelaarskantoor alleen aankoopt

Het overgrote deel van de makelaarskantoren houdt zich zowel met aankopen als met verkopen bezig. Hierdoor is het lastig te controleren of het makelaarskantoor 100% onafhankelijk is. Controleer daarom altijd of jouw makelaarskantoor zich exclusief richt of aankopen. Op die manier weet je zeker dat de aankoopmakelaar jouw belangen behartigd.

Tip 2: Controleer de locatie van de aankopen

Door het internet kunnen makelaars door heel Nederland aankopen doen. Hierdoor hebben zij algemene kennis van de huizenmarkt wat in sommige steden zoals Amsterdam niet voldoende is. Voor deze steden heb je aankoopmakelaars nodig die gespecialiseerd zijn in de Amsterdamse woningmarkt. Controleer daarom goed waar de aankopen hebben plaatsgevonden.

Tip 3: Controleer de hoeveelheid en type aankopen

De laatste tip is om te controleren of jouw aankoopmakelaar regelmatig jouw droomwoningen aankoopt. Koopt de makelaar veel van jouw droomwoningen aan dan is hij niet alleen succesvol, hij heeft ook ervaring met jouw droomwoningen.

Het bericht Aankoopmakelaar nu nog interessanter verscheen eerst op Beleef.nl.