Verander je huis in een koffiebar

Naar een gezellige koffiebar gaan met vrienden heb je tegenwoordig geen excuus meer voor nodig. Je kan er genieten van heerlijke koffie met perfecte opgeschuimde melk of gewoon een sterk shotje espresso. Hoe gaaf zou het zijn als je de sfeer en inrichting van de koffietent mee kan nemen naar je eigen huis?

De mooiste koffiekunst

Een mooie foto van latte art op je cappuccino is een goede aanwinst voor je koffietent. Voor een mooie bak koffie met een hartje, appel of een zwaantje zal je wel even moeten oefenen. De mooiste koffiekunst is soms juist afbeelden waar de koffie vandaan komt.

De grootste koffielanden in de wereld zijn Brazilië, Colombia, Indonesië, Vietnam en Mexico. Zo’n 30% van alle koffie wordt op dit moment in Brazilië gemaakt. Er zijn ontelbaar veel koffieplantages en nog veel meer koffieplanten. Een foto, posters of schilderij vanuit een van deze landen zet de perfecte toon in je koffiebar aan huis.

Een ander land om inspiratie vandaan te halen is Italië. Hier nemen ze het drinken van koffie heel serieus. Cappuccino wordt alleen op een bepaald moment gedronken en espresso neem je als een shotje. Een kopje koffie in Rome kan van €1 tot €10 per kopje kosten.

Onze laatste tip: werk met hout, metaal en donkere kleuren. Veel koffiebars creëren op deze manier een geweldige ontspannen retro sfeer. Met een betonnen bar, houten planken, een echte stenen muur en zwarte tinten is het net alsof je in terug in de tijd stapt.

Betrek de koffie in het interieur

Een van de mooiste koffiezetapparaten ter wereld is misschien wel die van Kees van der Westen. Het apparaat is een state of the art espresso machine. De koffie verandert daarmee in vloeibaar goud. Je hebt ook kleinere apparaten zoals de Speedster die je eigen koffiebar helemaal afmaken. Er is een handjevol van deze koffiezetapparaten in Nederland te vinden. Van der Westen maakt zijn machines voor bedrijven over de hele wereld.

Een goedkoper idee is wandvullend behang van koffiebonen. Gebruik je koffie tools slim in het interieur. Een koffiemolen is een geweldige accessoire samen met de zak met koffiebonen of je collectie van koffiebekers. Niks is te veel in je eigen koffiebar.

Als je ook van smoothies en broodjes houdt kan je dit ook toevoegen aan het geheel. Koffietentjes staat niet alleen bekend om de lekkerste koffie maar ook om broodjes, carrot cake en andere lekkernijen.

Het bericht Verander je huis in een koffiebar verscheen eerst op Koffiegek.nl.