Vegan recept: Schnitzel Bowl met sushi rijst en teriyakisaus

Op sommige avonden mag je op de bank (voor de TV) kruipen tijdens het eten, maar dan moet je wel iets hebben wat je makkelijk kan vasthouden. Een bowl is het perfect voor. Deze rijstvariant vraagt om stokjes maar misschien is een vork of lepel veiliger.

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen Meatless Farm Chickenless Schnitzels
250 g sushirijst
120 ml rijstazijn
1 komkommer
1/2 bosje radijs
200 g edamame boontjes
100 g wakame zeewiersalade
60 ml teriyakisaus
2 tl zwart sesamzaad
Olie om in te bakken
Sojasaus

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2/3 van de rijstazijn door de afgekoelde rijst.
Schaaf de komkommer in lange linten en de radijsjes in plakjes. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.
Verhit een dun laagje olie in een koekenpan en bak de schnitzels voor 8 minuten onder regelmatig keren. Frituren kan ook voor 2 minuten en 30 seconden op 170 graden of grillen voor 6 minuten en 30 seconden.
Verdeel de rijst over vier kommen. Snijd de schnitzels in reepjes en leg deze er bovenop, samen met de komkommerlinten, radijsjes, edamame boontjes en zeewiersalade. Giet een ruime eetlepel teriyakisaus over de schnitzelreepjes en bestrooi met het sesamzaad. Serveer eventueel met sojasaus.
Wist je dat?

Hoe gevarieerder de hoeveelheid groente is die je inneemt, hoe gevarieerder je darmflora wordt? Niet voor niets horen we steeds vaker het gezegde ‘eat the rainbow’.

Het bericht Vegan recept: Schnitzel Bowl met sushi rijst en teriyakisaus verscheen eerst op Plantaardig.org.