Recept: Haver-notencrumble met fruit en vanille-ijs

Sluit het kerstdiner af met deze verrukkelijke vega(n) haver-notencrumble met fruit en vanille-ijs. Heb je geen tijd (of zin) om fruit te schillen en te snijden? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor voorgesneden stukjes fruit. Zo tover je een heerlijk dessert op tafel zonder lang in de keuken te hoeven staan en kan je lekker lang tafelen met je gezelschap. Fijne kerst gewenst!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking (550 g) AH ananas, cantaloupe en watermeloen
300 g (plantaardig) vanille-ijs

Voor de haver-notencrumble
100 g grove havervlokken
75 g (plantaardige) boter, op kamertemperatuur en in kleine stukjes
75 g kristalsuiker
50 g pecannoten, grof gehakt
1 tl kaneel
½ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de havervlokken, boter, suiker, kaneel, gemalen nootmuskaat, gemalen kruidnagel en een snuf zout in een grote mengkom. Gebruik je handen of een vork om brokjes te maken van het deeg tot het een kruimelige structuur heeft.
Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de haver-notencrumble 15-20 minuten in het midden van de oven totdat het goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Verdeel halverwege de baktijd de pecannoten over de bakplaat, en hussel de crumble om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verdeel het fruit over dessertkommetjes, samen met de haver-notencrumble en een bolletje vanille-ijs. Serveer direct.

Het bericht Recept: Haver-notencrumble met fruit en vanille-ijs verscheen eerst op Plantaardig.org.