Moederdag recept: Bietenpannenkoekjes met avocado, dille en vegan zalm

Deze bietenpannenkoekjes zien er niet alleen fantastisch uit, zo smaken ze ook! De combinatie van de kleurrijke ingrediënten is er een waarmee je je kinderen gegarandeerd blij gaat maken. Veel bak- en eetplezier!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
200 g gekookte bietjes
600 ml plantaardige melk
400 g volkorenmeel
1 tl bakpoeder
2 el maïzena
olie
2 avocado’s
100 g vegan zalm
20 g verse dille
1 verpakking Maza Hoemoes rode biet
peper
zout
ahornsiroop

Bereiding:

Doe de gekookte bietjes samen met de plantaardige melk in een blender en pureer tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens het volkorenmeel, bakpoeder, maïzena en een snufje zout toe aan het mengsel. Meng alle ingrediënten samen tot een mooi pannenkoekenbeslag.

Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak zo’n 16 pannenkoeken uit het beslag.

Verwijder nu de schil van de avocado en snijd deze in partjes. Snijd daarna de vegan zalm in plakjes. Verdeel vervolgens de pannenkoeken over vier borden.

Schep nu een grote lepel Hoemoes rode biet op de pannenkoeken en garneer met de partjes avocado, vegan zalm en verse dille. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen. Maak de pannenkoeken af met ahornsiroop.

Eet smakelijk!

Tip!
Vegan zalm is als sashimi te koop bij de Jumbo van het merk Vegan Zeastar, maar je kunt het ook zelf maken van wortels.

Het bericht Moederdag recept: Bietenpannenkoekjes met avocado, dille en vegan zalm verscheen eerst op Plantaardig.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.