Mizuno’s reactie op de carbonschoen: Wave Rebellion #muzino

In de hardloopwereld is veel aandacht voor de carbonplaat in hardloopschoenen. Carbon zorgt voor een flinke voortstuwing waardoor je sneller gaat hardlopen; met name ervaren hardlopers hebben hier baat bij. Carbonplaat heeft echter twee onderkende nadelen: het geeft weinig stabiliteit en is snel versleten. Daarom komt Mizuno nu met een baanbrekende innovatie: de Wave Rebellion met Glass Fiber Wave Plate.

Na jarenlang onderzoek heeft Mizuno een subliem antwoord op de carbontrend. De Wave Rebellion is de nieuwste en snelste hardloopschoen in zijn range. De schoen is voorzien van de iconische Mizuno Wave Plate, maar nu gemaakt van extreem veerkrachtig Glass Fiber. In tegenstelling tot carbonplaat zorgt deze ultrasnelle plaat niet alleen voor een energieke voortstuwing, maar ook voor veel stabiliteit.

Meer afzetvermogen voor een topklassering
De Glass Fiber Wave Plate is minder agressief in de afwikkeling en buigzamer dan carbonplaat. Hij gaat ook veel langer mee. Dat maakt de Wave Rebellion voor veel langeafstandlopers de perfecte schoen om PR’s te verbreken. 

Al sinds 1997 gebruikt Mizuno platen in haar schoenen. De Rebellion is de eerste die voorzien is van een Glass Fiber Wave Plate. In vergelijking tot de andere Wave Plates is het afzetvermogen van Glass Fiber 1141% groter. Hierdoor biedt de schoen een ongekende energieteruggave en ondersteuning voor hardlopers die gaan voor snelheid in wedstrijdverband.

Superlicht materiaal
De schoen heeft een high-end afwerking. Het bovenwerk bestaat uit één laag airmesh met een hoog ademend vermogen. De tong is van rekbaar materiaal en zorgt voor een goede omsluiting. Door het gebruik van een laagje foam in de tong snijden de veters niet. Dit alles zorgt voor veel comfort tijdens je run.

Het superlichte MIZUNO ENERZY LITE materiaal in de tussenzool is gemaakt van nylon. Dit is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan MIZUNO ENERZY. De slijtzool is gemaakt van G3 rubber, wat veel stabiliteit, grip en tractie biedt tijdens het hardlopen. Door de verbreding van de zool bij de voorvoet en de hak is de schoen zeer stabiel.

Informatie
De Mizuno Wave Rebellion is verkrijgbaar bij runningspeciaalzaken en webshops in een dames- en herenuitvoering. Consumentenadviesprijs € 199,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Het bericht Mizuno’s reactie op de carbonschoen: Wave Rebellion #muzino verscheen eerst op Walk it!.