Is zo’n woonverzekering nu echt nodig?

2023 was voor veel mensen een duur jaar en velen hebben op hun spaargeld moeten interen. Geen wonder dus dat er veel mensen zijn die zijn gaan kijken of zij ook op hun vaste lasten kunnen besparen. Als je dit bedrag namelijk naar beneden weet te krijgen, kan dat je inderdaad op jaarbasis een mooie som besparen. Het is echter niet verstandig om op je verzekeringen te gaan besparen, zeker niet wanneer het je woonverzekeringen betreft. Je hebt namelijk altijd een woonverzekering nodig, wij leggen je graag uit waarom en wat er kan gebeuren wanneer je geen woonverzekering afgesloten hebt. Sterker nog; een verzekering kan je juist heel veel geld besparen en als je dus iets nooit moet doen, dan is het een verzekering afzeggen, omdat je vindt dat deze je te veel geld kost. Ook wanneer je nog geen verzekering hebt afgesloten, is het altijd beter om er wel een te nemen dan om onnodige, riskante risico’s te gaan lopen. 

Wat kun je met een woonverzekering? 

Verzekeringen zijn bedoeld om grote risico’s af te wenden, zo ook je woonverzekering. Een woonverzekering sluit je af om schade aan je spullen (je inboedel) of aan je woning zelf, uit te kunnen laten keren door je verzekering zodat je deze schade kunt herstellen. Je verzekeraar deelt de woonverzekeringen op in twee categorieën. De eerste is de inboedelverzekering. Met deze polis verzeker je alle spullen die in je woning staan. Ook de spullen die rondom je woning staan, bijvoorbeeld in je tuin, vallen ook onder deze verzekering. Mocht je een keer een ongelukje overkomen in je tuin waarbij bijvoorbeeld je opblaaszwembad het loodje legt, dan kun je een beroep op je verzekering doen om de opgelopen schade uit te laten keren. Zo kun jij er zeker van zijn dat jij snel weer een duik in je bad kunt nemen, zodat dat je je hele spaarrekening leeg had hoeven halen. Je hebt dus altijd een goede woonverzekering nodig, dus sluit altijd een inboedelverzekering af. 

Voeg ook een opstalverzekering toe 

Als je een huis huurt, is het voldoende om enkel een inboedelverzekering Univé af te sluiten. Heb je echter een huis gekocht, dan is het belangrijk om ook nog een opstalverzekering aan je pakket toe te voegen. Een opstalverzekering dekt namelijk de schade die aan je woning zelf ontstaat. Het kan zomaar gebeuren dat er brand in je woning uitbreekt en het vuur zal niet alleen je spullen (zwaar) beschadigen, maar ook je woning. Juist deze kosten kunnen heel snel oplopen en dus is het van groot belang om een opstalverzekering af te sluiten. Mocht je een keer een beroep moeten doen op je verzekering, dan zul je jezelf eeuwig dankbaar zijn dat je deze polis afgesloten hebt. 

Wat als je geen verzekering hebt? 

Mocht je geen verzekering hebben en toch schade hebben opgelopen, dan draai jij zelf voor alle onkosten op. Dat kan tot nog grotere problemen leiden en niet zelden tot langdurige financiële problemen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede woonverzekering afsluit. Dat voorkomt veel problemen en ellende. 

Het bericht Is zo’n woonverzekering nu echt nodig? verscheen eerst op Koffiegek.nl.