Een carrièreswitch maken? Vandaag is de dag!

Van baan wisselen doen we allemaal in onze carrière wel eens. Of dit nu binnen hetzelfde bedrijf is of daarbuiten, een nieuwe functie brengt altijd weer nieuwe kansen, uitdagingen maar ook onzekerheden met zich mee. Maar er is een stap in een carrière die niet iedereen durft te zetten, dat is namelijk niet het wisselen van baan maar het daadwerkelijk maken van een echte carrièreswitch. Hiermee wordt bedoeld dat je overstap naar een andere bedrijfstak of sector. Dus niet van de ene bakker naar de andere, maar van de bakker naar de slager. Of zelfs van de bakker naar de zorg.

Soms lijkt zo’n overstap onmogelijk, zeker wanneer je al wat ouder bent. Je hebt niet de juiste cv, achtergrond en/of opleiding. Maar laat je hier niet door weerhouden, het is ten allen tijde mogelijk om toch die carrièreswitch te maken. En dat kan ook zonder het volgen van een complete nieuwe studie of opleiding. Welke mogelijkheden er nu zijn en waardoor jij vandaag nog die brief kunt versturen? Lees snel verder.

ICT

Als er ergens veel vacatures en werk is, dan is het wel in de ICT. Dit zal in de komende jaren alleen nog maar verder toenemen. De mogelijkheden om in deze sector een baan te vinden zijn dan momenteel ook zeer ruim. Ook wanneer je weinig of geen ervaring hebt zijn er volop ict vacatures voor jou te vinden. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis leergierigheid. Je kansen een tikje vergroten? Het behalen van laagdrempelige opleidingen kan al hebben, denk aan het itil 4 certificaat.

Zorg

Door de vergrijzing is dit ook een sector waar de vraag hoog is en waar je al snel aan de slag kunt, ook vaak in leer/werk trajecten. Heb jij altijd al écht van meerwaarde voor mensen willen zijn? Dan is aan de slag gaan in de zorg het plan wat jij uit moet gaan werken.

Onderwijs

Ook een sector waar de vraag momenteel ontzettend hoog is. Je kunt natuurlijk niet helemaal ongeschoold voor de klas verschijnen, maar er zijn wel al vele trajecten beschikbaar die de starters kansen geven. Denk aan het duaal doen van een opleiding en een baan. Beperk je niet alleen tot het basisonderwijs, ook op het MBO en HBO zijn de vacatures volop aanwezig.

Bouw

Twee linkerhanden? Dan is dit je kans om die hun werk te laten doen. Er is ontzettend veel vraag naar handige mensen, zowel mannen als vrouwen. Niet alleen in de bouw zelf, maar ook in zaken zoals elektrotechniek en schilderwerk is de behoefte groot. Dus klaar met het zitten op je billen achter een bureau? Steek je handen uit de mouwen in deze sector.

Horeca

Een echte horecatijger? Dan kun je deze voorliefde nu ook tot uiting brengen in je werk. In de horeca is veel vraag naar goed en gemotiveerd personeel. Ook hier is een vooropleiding niet (meer) nodig, een gezonde dosis werklust en de motivatie om te leren uiteraard wel. Voordeel van deze sector is dat je conditie waarschijnlijk ook flink omhoog gaat, je zult namelijk aardig wat uurtjes staand door gaan brengen.

Kortom, die carrière switch maken gaat je vandaag de dag zeker lukken. We bevinden ons in een arbeidsmarkt waar volop vraag is naar personeel. De ene sector betaalt wel beter dan de ander, maar zolang jij kiest voor iets wat je écht leuk vindt zul je altijd terechtkomen op een plek die bij je past. De resultaten qua financiën zullen dan vanzelf volgen!

Het bericht Een carrièreswitch maken? Vandaag is de dag! verscheen eerst op Beleef.nl.