Dit zijn de verschillende soorten espressomachines uitgelegd

Er zijn super veel keuzes in verschillende soorten espressomachines. Nu is het de kunst om te vinden welke jij het fijnst vindt om een espresso te zetten, en welke natuurlijk het lekkerst smaakt. In deze blog wordt uitgelegd wat een espressomachine inhoudt en welke verschillende opties er zijn. 

Wat is een espressomachine?

Allereerst is het wellicht goed om te weten wat een espresso machine precies inhoudt. Zo is een espresso apparaat uiteraard geschikt om espresso’s mee te zetten en andere op espresso gebaseerde koffie’s. De machine maakt een espresso door heet water onder hoge druk door gemalen koffie te persen. Verschillende soorten espresso machines worden vaak gebruikt in de horeca, omdat de kwaliteit van de koffie erg goed is. Niemand zit natuurlijk te wachten op een flauwe espresso in een cafe. Nu zijn er een aantal verschillende soorten espresso machines met elk hun eigen voor-en nadelen. 

De pistonmachines 

Allereerst beginnen we met de uitleg over de pistonmachine. De piston koffiemachine wordt ook wel een halfautomaat genoemd. Hierbij is het dan ook een apparaat dat handmatig moet worden bediend. Dat betekent dus dat je zelf handelingen moet verrichten om de uiteindelijk gewenste espresso te krijgen. Zo moet de druk zelf worden geregeld en ook het malen van de koffiebonen. Voor het malen van de koffiebonen heb je ook weer speciale machines. Bij de pistonmachine bepaal je eigenlijk alles zelf. Zo bepaal je de doorloopsnelheid, de doorlooptijd, hoeveel de koffie wordt aangestampt en de hoeveelheid koffie. Met een pistonmachine hou je dus zelf de touwtjes in handen.

De koffiecupmachine 

De tweede optie voor een espresso machine is een ‘normale’ koffiecupmachine. Dit zijn de welbekende apparaten waar cups in kunnen zoals die van Dolce Gusto of van Nespresso. Voor sommige mensen gaat de voorkeur uit naar een koffiecupmachine, ook omdat het een stuk minder tijdsintensief is. Per cupje zet je één kopje koffie die door hoge druk wordt gemaakt. Met de koffiecupmachine kunnen er weinig aanpassingen worden gedaan, behalve het juiste merk koffiecups kopen naar eigen voorkeur.

De volautomaat 

Het derde type espressomachine is de volautomaat. De volautomaten zijn espressomachines die eigenlijk alles voor je doen. Zo malen de volautomaten zelf de koffie en zetten de espresso. Het voordeel is dat je zelf kan kiezen voor je favoriete vers gemalen bonenkoffie en het apparaat zet er zo een lekker bakje uit. De apparaten zijn vaak iets groter dan de andere espressomachines, dus ze nemen wat meer ruimte in beslag. Welk apparaat heeft jouw voorkeur?

Het bericht Dit zijn de verschillende soorten espressomachines uitgelegd verscheen eerst op Koffiegek.nl.