De meest unieke soorten koffie uit andere landen

‘s Ochtends, ‘s middags en ‘s avonds, het liefst drinken we de hele dag door koffie. In Nederland zijn we dol op zwarte koffie, eventueel met wat melk en suiker. Ook een cappuccino, latte macchiato of ijskoffie op zijn tijd vinden we heerlijk. Hoewel een kopje zwarte koffie het meest gebruikelijk is, zijn er nog veel meer andere manieren om koffie te bereiden. Hoe de koffie wordt gezet en wat er wordt toegevoegd verschilt per land. Wij hebben voor jou de meest unieke koffie op een rijtje gezet. Dus pak een kopje koffie erbij en veel leesplezier.

Het effect van koffie
We drinken koffie overal, maar het liefst als we net uit bed komen. De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat we ons energiek en opgewekt voelen. Hierdoor kunnen we ons beter concentreren. Vandaar dat we het vaak op ons werk drinken en andere bezigheden waarbij we extra geconcentreerd moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van poker op Casino777.be. Bij dit uitdagende spel moet je soms urenlang je aandacht erbij houden. Om koffie lekkerder kun je van alles toevoegen. De volgende landen voegen bijzondere ingrediënten toe of gebruiken speciale brouwprocessen om heel unieke koffie te creëren.

Koffie met ei uit Vietnam
Tijdens de oorlog in Hanoi was zuivel schaars. Daarom voegde Vietnamezen in plaats van melk een ei toe aan hun koffie. Deze ongewone drank klinkt misschien niet zo smakelijk, maar het wordt door heel Vietnam geserveerd. De zoetheid van de suiker, de zachtheid van het ei en de heerlijke smaak van gecondenseerde melk zijn een uitstekende combinatie. De Robusta koffie die wordt gebruikt is van nature wat bitter, maar door deze smakelijke toevoegingen krijgt het een heerlijk romig schuimlaagje.

Kopi Gu Yu uit Singapore
Koffie met boter is nog zo’n ongewone combinatie die je een keer in je leven geprobeerd moet hebben. In Singapore drinkt men graag Kopi Gu Yu. Je maakt deze koffie door een plakje boter toe te voegen. Voor nog meer smaak wordt ook wel gecondenseerde melk gebruikt. Men doet de melk in een kopje, schenkt hier de koffie overheen en voegt als laatste de boter toe. Hierdoor wordt het drankje lekker dik en het aroma sterker. Naast Singapore vind je deze koffie in nog meer Aziatische landen zoals Maleisië en Thailand.

Sokken koffie uit Colombia
Voordat papieren filters in gebruik waren werd in Colombia een stoffen filter gebruikt wat op een sok lijkt. Deze veelgebruikte brouwmethode zorgt voor een dikkere en sterkere koffie. Het koffiedik wordt in het stoffen sokken filter gedaan en in een pot met water gedompeld. Het water wordt via een klein vuurtje verwarmd wat vaak een hele dag duurt.

Koffie met centjes en maneschijn
Deze Scandinavische cocktail bestaat uit koffie en de drank maneschijn. Het drankje wordt al sinds 1800 door mensen in Noorwegen gedronken. Je maakt het door één deel koffie en twee delen maneschijn te mengen. In het originele recept wordt ook een centje toegevoegd die vanzelf naar de bodem zakt. Men voegde een deel koffie toe en vervolgens genoeg maneschijn of wodka totdat je het centje weer kunt zien.

Türk Kahvesi uit Turkije
In Turkije is aan traditie geen gebrek en dat zien we terug in de verrukkelijke Türk Kahvesi. De zeer fijne, handgemalen koffie wordt toegevoegd aan water en suiker in een koperen cezve. Hier wordt het gekookt en pas van het vuur gehaald als de koffie begint te schuimen. Dit proces wordt nog tweemaal herhaald voor een buitengewoon lekker resultaat. De Turken serveren deze koffie in een schattig kopje van porselein. Je mag meer suiker toevoegen, maar het is niet de bedoeling dat je melk of room gebruikt.

* Casino777 is sinds februari 2022 in het bezit van een vergunning van de Kansspelautoriteit.

Het bericht De meest unieke soorten koffie uit andere landen verscheen eerst op Koffiegek.nl.