Bami ketjap met mie en kastanjechampignons

Trek in Aziatisch tijdens de Week zonder Vlees & Zuivel? Onze Bami Ketjap breng de zoete smaak van sojasaus en oosterse kruiden naar je bord! Lekker met mangoblokjes en winterpeen.

Ingrediënten
4 eieren, losgklopt
1 verpakking Basis voor Bami Ketjap vegetarisch
600 g Oosterse wokgroenten
300 g Honig Mie Nestjes
250 g kastanjechampignons
150 ml water
15 g platte peterselie

Eigen draai:
2 winterpenen, in slierten
250 g mangoblokjes

Bereidingswijze

1. Kook de mie nestjes zoals op de verpakking ervan is aangegeven.

2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg hier de geklutste eieren aan toe. Bak op laag vuur de omelet totdat deze is gestold en draai om. Bak nog 1 minuut aan de andere kant mee en laat deze vervolgens afkoelen op een snijplank

3. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Voeg de wokgroenten en de in plakjes gesneden champignons toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur

4. Voeg 150 ml water en Honig basis voor Bami Ketjap toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut. Snijd in de tussentijd de omelet in dunne reepjes.

5. Voeg de mie nestjes en omeletreepjes toe en roerbak het gerecht ca. 1 minuut op hoog vuur.

Het bericht Bami ketjap met mie en kastanjechampignons verscheen eerst op Plantaardig.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.