6 redenen om te kiezen voor premium wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn ontworpen om je voeten fit te houden en je lichaam zoveel mogelijk te ontlasten. Belangrijke redenen om te kiezen voor de Premium wandelschoenen van Grisport zijn dan ook: comfort, grip en demping, vochtregulatie en soepele afwikkeling. Twee extra redenen voor deze keuze zijn: duurzame productie en optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Je ziet momenteel een trend dat wandelaars de voorkeur geven aan lichte, sportieve wandelschoenen, maar wel met de kwaliteit van traditionele wandelschoenen. De ontwerpers van Grisport spelen daar op in met de Premium collectie. Zo blijf je wandelen met plezier en verminder je de kans op blaren en blessures. Premium wandelschoenen van Grisport onderscheiden zich op de volgende 6 aspecten:

Comfort
De wandelschoenen zijn licht van gewicht en vormen zich perfect om je voet voor veel comfort en stabiliteit. De Mid-varianten hebben een halfhoge schacht en zijn volledig met leer gevoerd. Dit geeft niet alleen meer comfort en een luxere uitstraling, maar het voelt ook zachter. Dankzij de uitstekende polstering is de binnenkant van de schoen zacht op de juiste plaatsen zodat drukpunten worden voorkomen. Dankzij de stalen veterhaken trekken de stevige veters soepel aan.

Grip en demping
Dankzij de nieuwe Vibram Evolution zool hebben de Premium wandelschoenen extra grip op zowel asfalt als drassig, onverhard terrein. Voordeel is dat de zool een zelfreinigend vermogen heeft zodat het profiel schoon blijft en een goede grip gewaarborgd is. De zool heeft een schokabsorberende tussenlaag en een laag van sterk nylon voor maximale stabiliteit tijdens het wandelen. De nieuwe, doorontwikkelde inlegzool zorgt daarbij voor nog meer demping.

Vochtregulatie
De wandelschoenen hebben een upper van zacht en soepel hydro-leer en zijn voorzien van een waterproof membraan dat ervoor zorgt dat de schoenen waterdicht zijn en toch optimaal ademen. Het leer in de voering vormt zich naar de voet en neemt transpiratievocht op.

Soepele afwikkeling
Premium wandelschoenen zijn opvallend flexibel bij het afwikkelen van de voet en geven een goede zijwaartse steun. De hielkap geeft extra stabiliteit als je bergop loopt. Bij het afdalen schuif je niet naar voren in de schoen en heb je profijt van de extra teenruimte. Ook de antislipstructuur van de binnenzool verhindert dat je schuift.

Duurzame productie
Schoenen van Grisport worden geproduceerd in Italië, op zonne-energie: de daken van de fabriekshallen bestrijken 15.000 m2 aan zonnepanelen die 70% van de benodigde energie leveren. Het bedrijf heeft strikte normen als het gaat om duurzaamheid en bij het selecteren van materialen.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding
Grisport Premium wandelschoenen bieden ongekend veel kwaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het merk is marktleider in het middensegment wandelschoenen en outdoorkleding. Esthetisch gezien gooit de Premium collectie hoge ogen dankzij het sportieve, Italiaanse ontwerp met trendy uitstraling.

Lage of middelhoge wandelschoenen?
Als het gaat over de keuze van lage of middelhoge wandelschoenen is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Lage wandelschoenen zijn het meest geschikt voor wandelingen over verhard of licht onverhard terrein. Ze zorgen voor veel bewegingsruimte, maar bieden minder steun bij zijwaartse bewegingen op ongelijke ondergronden. Daarentegen zijn ze licht in gewicht en erg comfortabel. Wandelschoenen met een middelhoge schacht zijn te herkennen aan ‘Mid’ in de naam. Ze zijn het meest geschikt voor heuvelachtige gebieden en onverhard terrein. De hogere schacht biedt stabiliteit aan je enkels en de zolen zorgen voor een optimale demping.

Informatie
De Premium collectie van Grisport is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en -webshops. Ga voor meer informatie en verkooppunten naar www.grisport.nl. De modellen zijn zowel in een middelhoog als laag model verkrijgbaar.

Consumentenadviesprijzen Premium collectie:
Arizona Mid € 149,95
Arizona Low € 139,95
Utah Mid € 149,95
Utah Low € 139,95

Het bericht 6 redenen om te kiezen voor premium wandelschoenen verscheen eerst op Walk it!.