4 dingen die je als koffiefanaat graag je in kerstpakket wilt hebben

We hebben de zomer weer achter ons gelaten en kunnen weer naar de feestdagen toewerken. Zij van ons die in loondienst kunnen wellicht ook uitkijken naar het ontvangen van een kerstpakket van hun werkgever. Als koffieliefhebber is het natuurlijk extra leuk als dat kerstgeschenk aansluit bij jouw liefde voor koffie. We zetten vier dingen op het verlanglijstje die je als koffiefanaat graag in je kerstpakket wilt hebben.

Andere smaakjes

Natuurlijk is het ook lekker om eens wat luxere koffie te kunnen maken om jezelf eens extra te verwennen. Daarom is het fijn als er producten in het kerstpakket zitten waarmee je bijvoorbeeld een latte caramel kunt maken, zoals in sommige kerstpakketten die via Kerstpakkettenplaza te verkrijgen zijn.

Melkopschuimer

Neem jij buiten de deur in de horeca vaak een cappuccino maar doe je het thuis met ‘gewone’ koffie? Dan zou je misschien wel heel blij als je jouw kerstpakket opent en er een melkopschuimer in vindt. Dat kun je ook thuis een heerlijke cappuccino voor jezelf maken. Alleen moet je dan nog wel even oefenen met het maken van zo’n leuk figuurtje in je melkschuim.

Koffiemolen en koffiebonen

Er gaat niets boven versie koffie, maar er is maar één type koffie echt vers, en dat is koffie die zojuist gemalen is van koffiebonen. Dat verschil proef je. Niet alleen omdat gemalen koffie die vers nog niet heeft kunnen oxideren en dus puur smaakt, maar ook je bij voorgemalen koffie vaak met een blend te maken hebt die geen uitgesproken karakter heeft. Als jouw werkgever jou verse koffiebonen en een bijbehorende koffiemolen schenkt in je kerstpakket, kun je ook thuis de smaak van echte versie koffie ervaren.

Koekjes voor bij de koffie

De lat hoeft natuurlijk niet per se zo hoog te liggen dat het per se een apparaat moet zijn om in de smaak te vallen. Het is immers ook erg fijn om een lekker koekje bij de koffie te hebben. Dat kan kunnen Amarettini koekjes of lange vingers zijn, maar ook andere koekjes kunnen lekker zijn. Gelukkig zijn koekjes niet ongebruikelijk voor kerstpakketten, dus dit is zeker iets waar je voorzichtig naar kunt uitkijken!

Uiteindelijk moeten we een gegeven paard niet in de bek kijken en kan er net zo goed iets anders leuks in het kerstgeschenk zitten dit jaar. Maar we sturen dit verlanglijstje alvast het universum in in de hoop dat er iets van uitkomt!

Het bericht 4 dingen die je als koffiefanaat graag je in kerstpakket wilt hebben verscheen eerst op Koffiegek.nl.