Zet deze twee professionele stappen vandaag nog, over een jaar ben je jezelf dankbaar!

Waar sommige mensen nog altijd in de veronderstelling leven dat grootse veranderingen plotseling plaatsvinden, is niets minder waar. Veranderingen gaan vaak juist heel geleidelijk en gepaard met een gezonde dosis geduld. Dit wil echter niet zeggen dat verandering vanzelf gaat. Je zult altijd een eerste stap moeten zetten. Als je vervolgens maar consistent deze kleine stapjes blijft zetten, zul je uiteindelijk groots resultaat bereiken. Ook op het gebied van je professionele ontwikkeling is dit het geval. Welke acties jij vandaag nog in je carrière kunt ondernemen om over een jaar een enorme stap te kunnen zetten? Wij verklappen ze.

Investeer in jezelf

Start vandaag nog met het volgen van een opleiding. Van een nieuwe taal leren tot een zelfontwikkelingscursus. Alles is goed! Het gaat niet eens altijd om het leren van harde skills, alleen het feit dat jij bezig bent met je eigen ontwikkeling is vaak al voldoende. Het geeft een andere mindset én het houdt je scherp. Stel voor jezelf dan ook de norm dat je íedere dag iets aan je eigen ontwikkeling doet, al is het maar tien minuutjes via een app taalspelletjes spelen. Wanneer je dit consistent een jaar lang doet, zul je zien dat je mentaal ontzettend gegroeid bent. Dus het hoeven geen complete MBA opleidingen te zijn die jij afrondt, zolang je maar mentaal in beweging blijft.

Schrijf je in!

Dat goed personeel vinden voor bedrijven tegenwoordig steeds lastiger is, dat is een gegeven. Daarom wordt het ook steeds gebruikelijker voor bedrijven om een headhunter in te zetten. Zij doen aan executive recruitment om de beste kandidaten te vinden voor uiteenlopende bedrijven en sectoren.

Door je bij zo’n partij te melden, geef jij hen de mogelijkheid jou te matchen aan een baan die bij hen in het bestand komt. Dit zijn vaak niet banen die er al zijn maar die zich in de toekomst gaan aandienen. Trek hier dan ook ruim de tijd voor uit. Maar wanneer jij je vandaag meldt, heb je waarschijnlijk over een jaar wel een droomjob te pakken.

Dat hardlopers doodlopers zijn is een oud gezegde, maar ook op dit gebied kunnen we die conclusie toch inmiddels wel trekken. Wanneer jij een écht goede ontwikkeling in je carrière wil is het slim om in te zetten op een duurzame verandering. Door hier een jaar de tijd voor uit te trekken weet je zeker dat je over een jaar jezelf zeer dankbaar bent met de eerste stap die je vandaag hebt genomen!

Het bericht Zet deze twee professionele stappen vandaag nog, over een jaar ben je jezelf dankbaar! verscheen eerst op Beleef.nl.