De checklist: zo kies je het juiste matras voor jouw lichaam

Als je op zoek bent naar een nieuw matras, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Er zijn zoveel opties die er zijn, en elk beweert ergens de beste in te zijn. Van functies zoals koeltechnologie en vermindering van beweging overdracht, kan het moeilijk zijn om te kiezen welke geschikt is voor je lichaam. Om je zoekopdracht te verfijnen, zijn er overwegingen waar je op moet letten om de juiste matras voor je lichaam te vinden. Bekijk de aanbiedingen om er zeker van te zijn dat je de beste krijgt.

Bepaal je slaaphouding

Voordat je gaat winkelen, moet je je slaaphouding bepalen. Het zal je misschien verbazen dat veel mensen niet eens weten wat hun slaaphouding is. Ga op je rug op de grond liggen met je armen langs je lichaam en je benen recht voor je uit. Als dit 15 seconden of langer makkelijk is, dan ben je een zijslaper. Zo niet, dan ben je een rugslaper. Als je eenmaal je slaaphouding hebt bepaald, is het gemakkelijker om door de matrassen aanbiedingen te bladeren om de beste soort voor je behoeften te kiezen.

Bedenk hoe je ’s nachts beweegt

Je wilt nadenken over hoe je zich ’s nachts beweegt. Als je met een partner slaapt, kunnen hun bewegingen invloed hebben op hoeveel van de matras wordt gebruikt. Als een persoon de hele nacht aan één kant van het bed ligt te woelen en draaien, heeft die persoon meer ruimte in beslag genomen dan een ander die tijdens de slaap graag in foetushouding opkrult. Als dit iets is dat je zorgen baart, overweeg dan misschien om alleen te slapen, zodat er geen twijfel bestaat over wie welk deel van je matras gebruikt. Door te weten hoe je je ’s nachts beweegt, weet je ook welke maat matras je moet aanschaffen.

Vergeet niet om online beoordelingen te controleren

Vergeet vervolgens niet om online beoordelingen te controleren. Overweeg ze zowel van klanten als experts te controleren. Recensies kunnen een geweldige bron van informatie zijn als het gaat om het kiezen van de juiste matras voor je lichaam. Zo krijg je direct inzicht in de ervaringen van anderen met het betreffende product. Dit kan je helpen een beslissing te nemen die het beste bij je situatie past. Het kan ook slechte aankoopbeslissingen voorkomen door je perspectief te geven op mogelijke problemen of problemen met een bepaald matras.

Stevigheid is niet alles

Als je niet zeker weet wat stevigheid is, is het hoeveel de matras terugveert wanneer deze wordt samengedrukt. Een hoger cijfer betekent een steviger matras en vice versa, terwijl lagere cijfers zachtere matrassen aanduiden. Stevigheid is niet per se een indicator van comfort of ondersteuning, en het voorspelt ook niet de duurzaamheid en levensduur.

Het bericht De checklist: zo kies je het juiste matras voor jouw lichaam verscheen eerst op Beleef.nl.