Vegan broodbeleg

Het assortiment van Quorn zal worden uitgebreid met een veelzijdige mix van vier nieuwe spreads en vier nieuwe slices, namelijk Vegan Spread Filet American, Vegan Spread Chicken Curry Style, Vegan Spread Pate, Vegan Spread Ham Style, Vegan Ham, Vegan kipfilet, Vegan Grillworst en Vegan Boterhamworst.  Goed nieuws dus voor onze vegan vrienden en vriendinnen die op zoek zijn naar plantaardig broodbeleg. Met deze lijn wil Quorn laten zien dat een broodje filet americain, boterhamworst of kip kerrie net zo lekker kan zijn zonder vlees. Als enige vleesvervangermerk wereldwijd maakt Quorn haar vleesvervangers van de unieke eiwitbron mycoproteïne, waarbij 90% minder CO2 vrijkomt dan bij dierlijke eiwitbronnen. Dit maakt het een super duurzaam alternatief voor vlees! Vanaf 21 februari zijn de nieuwe spreads en slices verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Mycoproteïne: een unieke en duurzame eiwitbron
Uniek aan de producten van Quorn is dat ze worden gemaakt van mycoproteïne. Deze plantaardige eiwitbron is afkomstig van een schimmel die in de bodem groeit, een micro-organisme, dat door celdeling zelf kan groeien. Door middel van fermentatie wordt deze schimmel omgezet in een soort deeg, het hoofdingrediënt van alle Quorn producten. Mycoproteïne heeft het kleinste landverbruik van alle eiwitbronnen ter wereld en heeft 90% minder water nodig dan dierlijke eiwitbronnen. Bovendien komt er bij de productie van Quorn 90% minder CO2 vrij dan bij de productie van dierlijke eiwitten.

Smaakvol & gezond
Bij Quorn streven ze ernaar hun producten minstens net zo smaakvol als vlees te maken. Ook de textuur van mycoproteïne lijkt op die van vlees en gevogelte. De spreads en slices zijn met hun herkenbare smaken daarom de perfecte vervangers van de vleesklassiekers. Daarnaast is mycoproteïne als eiwitbron een goede keuze. Het bevat alle 9 essentiële aminozuren, is laag in verzadigd vet, hoog in eiwitten en vezelrijk. De slices zijn vrij van soja en hebben Nutri-Score A.

Assortiment en verkrijgbaarheid
Het assortiment van Quorn zal worden uitgebreid met een veelzijdige mix van vier nieuwe spreads en vier nieuwe slices, namelijk Vegan Spread Filet American, Vegan Spread Chicken Curry Style, Vegan Spread Pate, Vegan Spread Ham Style, Vegan Ham, Vegan kipfilet, Vegan Grillworst en Vegan Boterhamworst. De geliefde smaken, maar dan zonder vlees. Alle producten zijn volledig plantaardig en dus geschikt voor iedereen: van veganist tot vleesliefhebber! De nieuwe producten van Quorn zijn vanaf 21 februari verkrijgbaar bij Albert Heijn.