Redefine Meat presenteert “hele stukken” plantaardig vlees

De plantaardige hamburger, worstjes, vleesstukjes en aanverwante vleesvervangers kennen we natuurlijk al wel maar voor de liefhebbers van een sappige biefstuk was er niet veel op de markt. Tot vandaag! New-Meat™ (Nieuw-Vlees)-pionier Redefine Meat kondigde vandaag namelijk de lancering aan van de allereerste plantaardige hele stukken vlees met een kwaliteitsniveau dat vergelijkbaar is met hoogwaardig dierlijk vlees. Dit is de eerste keer dat toprestaurants hele stukken plantaardig vlees aanbieden als onderdeel van hun menu’s. De stukken zijn voor het eerst verkrijgbaar in geselecteerde restaurants in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Israël. De New-Meat producten omvatten rund- en lamsvlees, maar ook hamburgers, worstjes, lamskebabs en gemalen rundvlees van topkwaliteit – zodat chef-koks over een ongeëvenaarde culinaire veelzijdigheid beschikken om plantaardig vlees in hun menu op te nemen.

Redefine Meat heeft zijn blik gericht op vleesliefhebbers en gaat verder dan het huidige aanbod van alternatieve vleessoorten, om zo de twee belangrijkste obstakels voor de algehele acceptatie van plantaardig vlees aan te pakken: productkwaliteit en variëteit.

Redefine Meat heeft een doorbraak op het gebied van productkwaliteit gemaakt en is alom geprezen door topchefs en chef-koks met Michelinsterren, waaronder de legendarische Britse chef-kok Marco Pierre White, de wereldberoemde chef-kok en Nederlandse tv-persoonlijkheid Ron Blaauw, de beroemde Berlijnse chef-kok van restaurant FACIL (twee Michelinsterren) Joachim Gerner, en de beroemde Israëlische chef-kok Shahaf Shabtay. Bovendien werden de New-Meat producten onlangs met groot succes geserveerd tijdens een speciale blindproeverij voor topchefs uit het Verenigd Koninkrijk (video). Met de vandaag gelanceerde producten breidt de plantaardige industrie haar aanbod uit van uitsluitend gehakte vleesproducten naar gehele stukken. Een geheel nieuw en sensationeel productassortiment voor vleesliefhebbers. Dit weerspiegelt het doel van het bedrijf om ’s werelds grootste vleesbedrijf te worden door een plantaardig alternatief te bieden voor elk deelstuk van de koe.

Eshchar Ben-Shitrit, CEO en medeoprichter van Redefine Meat, zei: “De afgelopen weken hebben we gezien hoe wereldleiders zich tijdens COP26 hebben gecommitteerd aan baanbrekende doelstellingen, zoals het uitbannen van alle ontbossing tegen 2030, waarvoor een aanzienlijke vermindering van de wereldwijde vleesconsumptie nodig is. Redefine Meat heeft zijn ogen gericht op het echte probleem – niet vlees, maar de manier waarop het wordt geproduceerd. We hebben een echte oplossing die vandaag, niet in 2030, alle culinaire aspecten van vlees behoudt die we kennen en waarderen, maar vee als productiemiddel elimineert.

“We hebben een niveau van superioriteit in smaak en textuur bereikt dat zelfs de meest erkende chef-koks ter wereld heeft verrast. Onze unieke technologische mogelijkheden stellen ons in staat om voor het eerst elk deel van de koe te vervangen. Door onze nauwe samenwerking met de top van de culinaire wereld voort te zetten, zullen we onze productlancering in de komende maanden versnellen – te beginnen met Europa en gevolgd door de VS en Azië – en volgend jaar binnen meerdere distributiekanalen lanceren,” voegde hij eraan toe.

Meer informatie over Redefine Meat op Plantaardig.org

Het bericht Redefine Meat presenteert “hele stukken” plantaardig vlees verscheen eerst op Beleef.nl.